Мая Манолова се завръща като омбудсман Преглеждания: 4767

Манолова не се е отказала от политиката
0
4/5 - (2 votes)
Търси се нова позиция за Диана Ковачева, за стола й гласят Мая Манолова

Неуморната Мая Манолова няма да седне в креслото на Сотир Цацаров като първа боркиня срещу корупцията – пише в. „Уикенд“. Очевидно потенциалът й на политик ще бъде използван, но в познатата й вече роля на омбудсман – отбелязва изданието.

Дори и най-острите й критици признават, ча Мая Манолова се справяше много добре с работата си по жалбите на гражданите. Беше се развихрила срещу всевъзможни монополисти – от Топлофикация до мобилните оператори, а също и срещу колекторите и фирмите за бързи кредити. Като обществен защитник тя предложи и законодателни промени, свързани с намаляване на таксите на частните съдебни изпълнители, а също и с правото на хората да обжалват оценките на банките за недвижимите си имоти.

Все важни каузи, но за съжаление, не всички от тях бяха изведени докрай. Все пак с флегматичния Константин Пенчев и безличния Гиньо Ганев, които не се запозниха с нищо на този пост, Манолова като омбудсман поне се опита да раздвижи тази институция и доказа, че и от нея нещо може да зависи. Едва ли обаче завръщането й на този пост, а и на друг подобен ще бъде лесно, най-малкото защото през годините тя си спечели доста врагове.

От друга страна, Мая Манолова има своя електорат, има и заслуги за успеха на Промяната. А постът на национален омбудсман би й отивал.

Манолова не се е отказала от политиката

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.