Какви са прогнозите за цените на жилищата у нас през следващата година? Преглеждания: 70

0
Оценете този post

Ето какво прогнозират експерти

Според прогнозите на експерти от Национално сдружение „Недвижими имоти“, които бяха представени на имотен форум, очакванията са цените на имотите у нас през следващата година да скочат около 10-12%, пише БЛИЦ, позовавайки се на pariteni.bg.

Експертите допълват, че и през 2022 година имотните сделки ще се реализират бързо и без отстъпки, тъй като и двете страни са много добре запознати с условията на пазара.

Според тях ще се запази тенденцията от тази година, според която на имотния пазар се позиционират хората над 50-годишна възраст. Гергана Тенекеджиева, която е изпълнителен директор на „Адрес“, заяви че това се дължи на факта, че тези хора вече веднъж са се сблъскали с обезценяването на парите.

Двустайните жилища остават най-предпочитаните имоти на пазара. Близо 45% от реализираните сделки са именно с тях, само с 10% по-малко са сделките с тристайни апартаменти, реализирани през 2021 г.

Очакванията на експертите са жилищният пазар да продължи да привлича купувачи, чиято цел е да се сдобият с по-просторен и по-качествен имот. Увеличава се търсенето на по-големи апартаменти. Най-предпочитани остават имотите ново строителство, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.