Елизабет Втора държи рекорд за най-странните занаяти в двореца

Много хора работят в Бъкингамския дворец и според списание Forbes само персоналът на кралица Елизабет Втора наброява 1000 души. Повечето от тях се занимават със съвместни дейности, като охрана, готвене, финансов мениджмънт и др. Въпреки това, във ведомостта на британското кралско семейство има и хора с някои странни професии и ето и няколко такива примера можете да намерите в следващите редове...

Омекотяване на обувки

Повечето от нас са изпитвали болка поне веднъж в живота си, когато за първи път са слагали нови обувки. За разлика от обикновените простосмъртни, кралица Елизабет II никога няма проблем с мехури по краката си, тъй като от 25 години асистентката й Анджела Кели, има за задача да "разтъпква" новите обувки на кралицата, за да се чувства тя комфортно, докато ги носи на публично място.

Кралски астроном

Членовете на кралското семейство могат да повикат специален кралски астроном винаги, когато се интересуват от нещо, свързано с Вселената и научните концепции. Тази позиция е създадена през 17 век, в началото на научната революция. Макар и по-малко важен днес, той все още съществува като форма на признание за заслужили астрономи.

Месар - ножар за пържоли

От кралицата не се очаква да си реже големи парчета месо сама. Затова в нейното домакинство има човек, който наследствено заема тази позиция в двора, така че ако мислите да кандидатствате за тази работа и да се позовете на дългогодишния си опит в разфасоването на месо, ще останете разочаровани.

Колекционер на марки

Британската монархия притежава една от най-ценните колекции от марки в света. Разбира се, някой трябва да се погрижи за нея, както и да я допълни с нови мостри. Не е тайна, че кралица Елизабет II не се интересува много от марки, но е изразила желание да запази колекцията си, която е наследила от баща си, пише stil.kurir.rs. [caption id="attachment_690101" align="aligncenter" width="300"]Кралица Елизабет с най-странните длъжности в двореца сн. Инстаграм Кралица Елизабет с най-странните длъжности в двореца сн. Инстаграм[/caption]

Кралски консерватор на рамки за картини

Британското кралско семейство притежава до 8000 картини. Тъй като всички те са рамкирани, с рамки понякога на няколкостотин години, е необходимо един човек да провери състоянието на дадените рамки и да ги възстанови и подмени, ако са износени. Специален кралски консерватор на рамки за картини прави това в Бъкингамския дворец.