Папа Франциск разкри една от най-големите загадки на века

0

Папа Франциск разкри тайната за успешния брак

В опит да насърчи семейните двойки, папа Франциск каза, че пандемията е изострила съществуващите проблеми в някои семейства. И разкри тайната на успешния брак. Той призова двойките да потърсят помощ и им напомни, че трите ключови думи в брака са: моля, благодаря и извинявай.

Папата написа писмо до брачните двойки, което беше публикувано днес, на католическия празник на Светото семейство. Според мнозина, откровението на папата е  като разкриване на една от най-големите мистерии на века. Тъй като семейната хармония се превръща в сериозно изпитание за мнозина. И много бракове завършват с развод.

Той каза в писмото, че блокадите, ограниченията и карантината принуждават семействата да прекарват повече време заедно. Но в същото време отбелязва, че такава наложена принудителна блокада е изпитала търпението на родителите, братята и сестрите на всеки човек. А в някои случаи е довела до трудности в общуването. „Съществуващите проблеми се влошиха, създавайки конфликти, които в някои случаи бяха почти непоносими. Мнозина са прекъснали връзките помежду си“, написа папата. И предлагайки близост със семействата и напомняйки на родителите, че разводът е особено труден за децата, които виждат родителите си като постоянен източник на стабилност, любов, доверие и сила, той вярва, че това ще спаси браковете.

Папа Франциск сн. Уикипедия
Папа Франциск сн. Уикипедия

Папата говори още за спадащата раждаемост в Италия, като предупреди, че това представлява заплаха за бъдещето на страната. И нарече трагедия факта, че все по-малко двойки искат деца. Броят на новородените в Италия миналата година достигна най-ниското си ниво от 1861 г. и този брой пада за 12-та поредна година, съобщи наскоро Националното статистическо бюро. „Демографската зима“ е повод за безпокойство, когато става дума за Италия. Много хора изглежда са загубили желание да имат деца. Много двойки предпочитат да са бездетни или да имат само едно дете, което е трагедия. „Това е против нашите ценности, страната и бъдещето“, каза папата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.