Русия патентова ново лекарство срещу Covid-19 (Вижте кое е то) Преглеждания: 1463

Русия с ново лекарство срещу коронавирус
0
Оценете този post

Русия създаде лекарство срещу коронавирус

Русия премина от ваксинационно към медикаментозно лечение на Covid-19. След като изследванията за антибиотика на Pfizer неочаквано бяха забравени, а за лекарството така и не се чу нищо повече, Москва реши да търси своя алтернатива. И след ваксината „Спутник V“ вече има и лекарство, което може да лекува вируса. При това без да е необходимо ваксиниране.

Руското министерство на здравеопазването регистрира в сряда нови лекарства срещу коронавирус Covid-19 – наречено „МИР-19“, разработено от Федералната медико-биологична агенция (FMBA), която се надява да се справи с новия вариант на коронавируса – „Омикрон“.

Лекарството е предназначено за профилактика или лечение на коронавирусна инфекция чрез инхалиране или интраназално приложение.

„Министерството на здравеопазването на Русия регистрира лекарство за лечение на новата коронавирусна инфекция – „МИР-19“, разработено по заповед на директора на ФМБА Вероника Скворцова в Държавния изследователски център към Института по имунология“, съобщиха от министерството в специално изявление за медиите.

Засега лекарството е предназначено за употреба само в болници. От друга страна американското лекарство за Covid-19 е хапче, което също беше одобрено в сряда в САЩ от производителя „Pfizer“, е предназначено за лечение у дома. Но руският регулатор посочва, че след приключване на пълните изследвания може да бъде издаден лиценз за „МИР-19“ за продажба и в аптеките.

„MИР-19“ всъщност е антидот срещу вируса, той се състои от два компонента: активно вещество – малък интерферон рибонуклеинови киселини РНК и носител – пептид. Действието на лекарството се основава на използването на микроРНК, които блокират определени части от вирусния геном, отговорни за копирането на молекулата на SARS-CoV-2. Това предотвратява размножаването на вируса, предотвратявайки най-тежките форми на коронавирусна инфекция, както и пневмонията, а също и острия респираторен дистрес синдром.

В сегашния си вид препаратът „МИР-19“ се вдишва с помощта на инхалатор, през маска, пише time.mk.

Русия с ново лекарство срещу коронавирус
Русия с ново лекарство срещу коронавирус сн. Интернет

Досега не са открити странични ефекти. Скворцова отбелязва, че учените са доказали добра поносимост и безопасност на лекарството и оценяват високо неговото предимство пред стандартната терапия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.