Шокиращ обрат в БНТ

Добрева продължава с опитите си да се оправдае
0

Добрева продължава с опитите си да се оправдае

Шокиращ обрат разтърси БНТ из основи.

За никого не е тайна, че Националната телевизия преустанови излъчването на „БНТ на 60“.

Последното му издание бе излъчено на 19 декември. От следващата година то ще отпадне от програмната схема и няма да се снимат повече епизоди.

Решението на програмното ръководство на БНТ е взето само два месеца, след като титулярният водещ Драгомир Драганов бе сменен от Мира Добрева.
Припомняме, че рокадата бе наложена през октомври от „Сан Стефано“ 29, без каквито и да било изявления. Това изненада феновете на предаването, създадено за 60-годишнината на телевизията-майка, отбелязва „Уикенд“.

БНТ
Добрева продължава с опитите си да се оправдае

Прави впечатление, че дори и след рокадата името на Драго Чая продължи да върви във финалните надписи, но сред хората, работещи зад кадър.
Този факт породи вълна от зрителско недоволство в социалните мрежи и нагнети доста страстите.

Сред питащите какво се случва имаше и немалко известни личности, които изразиха и мнение. Преобладаващото сред тях бе, че без Драго Чая, който ври и кипи в създаването на предаването, то вече не е същото.

Стигна се дори дотам, че Мира Добрева си изпусна нервите в социалните мрежи, опитвайки се да се самозащити от хейтър с думите: „Марш, копелдак!“.
Създалото се напрежение предизвика директора на БНТ Емил Кошлуков да направи изявление.

Той бе дипломатичен и заяви:
„Драго направи 150 издания, както и толкова интервюта. Добре е от време на време да променяме лицата, затова е и смяната“.

Неотдавна пък Мира Добрева разкри, че с Драганов си остават приятели, но подчерта, че няма да го търси за съвети, защото предполага, че е наранен.
„Решението кой да води се взема от ръководството на БНТ. Водещият не е човекът, който преценява дали да бъде на екран или не. Като лоялен служител на БНТ се съобразявам с това, което се решава на по-високо ниво“, опита се да се защити Добрева.

Обикновената замяна на един водещ с друг обаче категорично не доведе до добри резултати. „БНТ на 60“ се радва на добра гледаемост едва в първите две издания, водени от Добрева.
В следващите интересът удари дъното след летящия старт през 2019 г., пише show.blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.