Проф. Георги Рачев направи много разочароваща прогноза за времето

За момента има известно разминаване в прогнозите
0

За момента има известно разминаване в прогнозите

Топ климатологът проф. Георги Рачев направи прогноза за времето, която разочарова мнозина.

Той прогнозира, че няма да имаме снежна Коледа. При все, че ще има слънце обаче, температурите ще бъдат ниски – около минус 7 градуса, отбеляза той в ефира на Би Ти Ви.

„Този петък дъждът в София започна от рано и ще се опита да го обърне на сняг. Във вторник и сряда в столицата ще е най-студено. Следващите дни от север и североизток в България ще нахлува студен фронт. През уикенда ще има снеговалеж, който ще продължи и в понеделник в Североизточна България“, отбеляза климатологът.

проф. Георги Рачев
За момента има известно разминаване в прогнозите

Той разкри, че има известно разминаване в прогнозите за времето между американските и европейските им колеги. Това се дължи на въведена нова система зад Океана. Проф. Георги Рачев обаче изрази надежда, че по всяка вероятност във вторник ще разполагат с консенсусно виждане за времето в края на декември.

Проф. Рачев посочи, че според прогнозата на американските им колеги на 27 и 28 декември ще вали дъжд.
Той заяви, че има перфектни условия за началото на ски сезона заради сериозната снежна покривка в планините. Като пример той посочи Безбог, където е натрупало 2 метра сняг.

Проф. Рачев коментира, че връщайки се 15 години назад не си спомня досега зимният сезон да е започвал с такъв летящ старт.
Климатологът обаче побърза да предупреди скиорите и сноубордистите, че сега е времето на т. нар. „прашни лавини“. Поради факта, че снежната покривка все още не е слегнала добре, трябва да са особено внимателни. Това предупреждение важи особено за фрирайдърите, които карат извън пистите, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.