Тошко Йорданов е рекордьор по банкови сметки Преглеждания: 2345

Оказва се обаче, че е бездомен
0
Оценете този post

Но пък е бездомен

Оказва се, че Тошко Йорданов от „Има такъв народ“, е рекордьор по банкови сметки в 45 и 46-то НС.

Това се вижда от декларацията му пред КПКОНПИ.

Зам.-шефът на ИТН е вписал в декларацията, че има цели 22 спестовни влога. Всички те са на негово име и са открити на територията на България в общо четири банкови институции. Влоговете му, са в различни валути.

Тошко Йорданов
Оказва се обаче, че е бездомен

Освен левови сметки дясната ръка на Слави Трифонов има в евро, долари, британски лири и швейцарски франкове. Общата сума, която Тошко Йорданов е разпределил по 22-та си влога, възлиза на стойност 528 927 лева.

В най-тлъстата му сметка къта 141 065 лева. Следват я тази с швейцарски франкове, която в левова равностойност възлиза на 62 452 лева.
Има и две сметки с по над 50 хиляди лева. Останалите суми, съхранявани в различни банки, варират между 30 и 43 хиляди лева.

Изглежда, че още преди да се гмурне в политиката, сценаристът на Слави е получавал солидно възнаграждение от него като се има предвид, че е успял да спести такива суми. Още повече не трябва да пренебрегваме и факта, че издържа сина му, който е студент в скъп университет в Англия.

Той е собственик и на три автомобила

В декларацията на Тошко Йорданов се вижда, че той е собственик и на три автомобила. Първата е „Алфа Ромео“, закупен през 2015 г. за 10 500 лева.
Втората е „Нисан“, придобит през 2016 г. срещу сумата от 4 хиляди лева.
Най-скъпата е настоящата лимузина на зам.-шефа на ИТН, с която той ходеше на работа в последните 2 парламента „Фолксваген Артеон“.
Той е взет на лизинг през тази година, чисто нов директно от шоурума.

И тук идва най-интересната част – оказва се, че Тошко Йорданов е с 3 коли и влогове на стойност над 500 хиляди лева, но е бездомен.
Прави впечатление, че няма никакво декларирано имущество на негово име. Изглежда, че няма дори и парче земя от родия му край – Ямбол.

Изглежда, че жилището, което обитават в София дори не е собственост на съпругата му Диана. В противен случай, то трябваше да бъде описано в декларация, тъй като народните представители са задължени да информират и за имотите на брачните си партньори и децата си в случай, че са непълнолетни.

Припомняме, че още преди време стана ясно, че Тошко Йорданов е зет в богата фамилия. Тъст му разполага с доста имоти в София и Пловдив, които и те ползват.

От документа става ясно и че Йорданов е притежател на две кредитни карти с лимит до 5 000, които ползва в ежедневието си, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.