Жестоки ограничения в магазините в Турция Преглеждания: 910

Тежки глоби грозят търговците, нарушаващи въведените ограничения
0
Оценете този post

Тежки глоби грозят търговците, нарушаващи въведените ограничения

В сила са жестоки ограничения в търговската мрежа в Турция.

В магазините на редица супермаркети в Истанбул бяха въведени ограничения в закупуваните количества на някои стоки от първа необходимост.

Турция
Тежки глоби грозят търговците, нарушаващи въведените ограничения

Ограниченията засягат продажбите на дребно на продукти като прясно мляко, слънчогледово олио, захар, брашно, както и цигари.
Съгласно наредбата гражданите имат право да купят най-много до два литра прясно мляко и слънчогледово олио, до два килограма брашно и захар, както и до два пакета цигари на човек.

Продажбите на 5-литрови бутилки и тенекии със слънчогледово олио в Турция, са абсолютно забранени.
Междувременно цените на цигарите претърпяха поредното повишение. Към днешна дата най-евтиният пакет цигари вече струва 19 турски лири.

Твърди се, че до въвеждането на ограниченията на продажбите на супермаркетите в Турция се е стигнало заради презапасяването с продукти, което се наблюдава напоследък. Хората се опитват да се презапасят с хранителни продукти от първа необходимост заради поредния срив на турската лира.

През изминалата седмица в турския парламент бе внесена законова поправка. В нея се предвиждат тежки глоби за търговците, които се презапасяват със стоки или продават на гражданите над ограничените количества, пише nova.bg.

Междувременно стана ясно, че тази сутрин турската лира се е сринала до 15 лири за долар. Резкият спад остави валутата на Турция с едва половината от стойността, която имаше през миналата година, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.