Елизабет II предава короната на принц Чарлз (Кралицата се подготвя да напусне трона)

Гласувайте за статията

Смъртта на кралицата няма да доведе до криза на Острова, смята известен историк

Лошото здраве на Елизабет II не спира да тревожи поданиците на кралицата. Много от тях се питат кой ще наследи короната след нейната смърт. Британско издание попита за мнение известния историк Ед Оуенс.

Като вещо лице по въпросите на монархията той обясни пред Daily Express: „Когато кралицата си отиде смъртта й няма до доведе до криза. В кралското семейство тече символичното прехвърляне на властта към принца на Уелс.”

Кралицата подготвя Чарлз да поеме трона

Това категорично твърдение на експерта се потвърждава и от някои факти, които се случват напоследък. Най-големия син на Елизабет вече няколко пъти я сменя, на събития, на които тя като монарх трябва да присъства по протокол.

Преди дни Чарлз бе в Барбадос за церемонията по избора на президент на републиката, която официално се отказа от британската корона.

Преди това Уелският принц заедно със съпругата си Камила предприе тур из Близкия изток и се видя с Йорданския крал и кралицата, предават от ru.hellomagazine.com.

Освен това Елизабет II за първи път след смъртта на Филип се появи в компанията на Чарлз. А това е доказателството, че кралицата ще остави  трона на него. Само, че той едва ли ще стане крал преди смъртта й. Тя иска да царува до последния си ден.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар