Хари довърши принц Чарлз с този удар

Заради скандала старшият помощник на бъдещия крал подаде оставка
0

Заради скандала старшият помощник на бъдещия крал подаде оставка

За никого не е тайна, че от месеци насам принцовете Чарлз и Хари не си говорят.

Запознати издават, че отношенията помежду им са на най-ниското ниво в резултат на многократните атаки на принц Хари към кралското семейство, отбелязва „Daily Mail“.

Принц Чарлз не скри, че се е почувствал „дълбоко шокиран и наранен“ след интервюто, което Хари и Меган дадоха пред Опра Уинфри.
Последният разговор между Чарлз и Хари очи в очи е бил преди осем месеца – на погребението на принц Филип. След това си разменили няколко доста „напрегнати“ разговора по телефона.

Хари
Заради скандала старшият помощник на бъдещия крал подаде оставка

При все, че принц Хари посети Лондон през юли за откриването на статуята на принцеса Даяна, не се срещна с баща си принц Чарлз.
Освен това бъдещият крал все още не е виждал и внучка си Лилибет.

Всеизвестен е фактът, че Хари неколкократно напада баща си, заявявайки, че преместването му в Щатите е целяло да „прекъсне цикъла на болка“ от детските му години.
За отношенията си с баща си, Хари заявява:
„Отнасяше се с мен така, както са се отнасяли с него“.

Става все по-напечено

Напрежението ескалира допълнително в неделя. Тогава по-малкият син на принц Чарлз заяви, че е „прекъснал връзките“ със саудитския милиардер Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз година преди той да бъде награден от бъдещия крал с Ордена на Британската империя (CBE).

Името на Махфуз бе замесено в твърдения, че е обсипвал с пари благотворителни каузи, близки до принц Чарлз, надявайки се на почести и евентуално британско гражданство.
Твърди се, че принц Хари е бил загрижен за поведението на Махфуз през 2014 г. и е прекратил отношенията си с него още на следващата година, след двукратни срещи.

В извънредно изявление, с което съществува голям риск да бъде предизвикан разрив в семейството, принц Хари подчерта, че не е замесен в това, което той описва като „скандал на CBE“. Освен това той настоя, че има известни притеснения относно „мотивите“ на саудитския бизнесмен и твърди, че той е „изразил притесненията си“ за него.
Така и не става ясно обаче пред кого точно синът на принц Чарлз е изразил своите притеснения.

Припомняме, че през последните няколко месеца, принц Чарлз бе засипан с критики заради връзката си с Махфуз и стотиците хиляди лири, дарени от милиардера за проекти на британския престолонаследник чрез благотворителния му тръст.

Заради ролята си в скандала старшият помощник на принц Чарлз – Майкъл Фосет бе принуден да подаде оставка като ръководител на фондацията му.
Предполага се, че даренията на саудитският милиардер за кралски благотворителни организации надхвърлят 1.5 млн. британски лири, пише vesti.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.