Любопитни разкрития за новия шеф на парламента Никола Минчев

Той е най-младият председател на НС в новата му история
0

Той е най-младият председател на НС в новата му история

Новият шеф на парламента Никола Минчев е на 34 години. Той е представител на партия „Продължаваме промяната“. Завършил е СУ и има стаж в адвокатска кантора.

По време на гостуването му в сутрешния блок на Би Ти Ви посочи, че му е трудно сам да оцени що за личност е.

„Моят прадядо е бил депутат. Сирко Станчев е бил един от депутатите писали декларацията за спасяването на българските евреи. Бил е съден от Народния Съд и е бил убит. Това е интересен факт от моето семейство, който бях сигурен, че ще излезе“, разкри Никола Минчев.

Никола Минчев
Той е най-младият председател на НС в новата му история

В продължение на десет години Никола Минчев е работил в адвокатска кантора и смята, че този му опит е безценен. Основно се е занимавал с процесуално представителство и смята този му опит за доста полезен.

„Не е правена проверка в Народното събрание (НС) за зелен сертификат, доколкото ми е известно. Поради специфичния статут на сградата на НС и на депутатите, не се прилагат всичките ограничения въведени от здравните власти. Това може да подложено на допълнителен дебат“, разкри той.

Никола Минчев не скри, че в обществото има усещане за липса на справедливост. Той подчерта, че това е една от причините, поради които съдебната реформа ще е приоритет на новата власт. Един от приоритетите е закриването на спец. съд и прокуратура. Ще бъде в дневния ред“, уточни Минчев.

Той посочи, че на този етап не е коментирана ревизията на предишната власт и допълни, че имат доста сериозни приоритети и това не е най-важното от дневния ред.
По отношение на познанството им с Кирил Петков, той посочи, че датира от около 6-7 години. Срещнал ги професионалния им път.
С Асен Василев пък се запознал, ставайки част от проекта им.

В заключение Никола Минчев, който е най-младият председател на парламента у нас в новата му история обеща ред и дисциплина в НС, пише blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.