Шефът на „Пфайзер“ направи разтърсващи разкрития

Гласувайте за статията

В момента компанията работи и по ваксина за „Омикрон“

Шефът на „Пфайзер“ – д-р Албер Бурла, направи разтърсващи разкрития.

Той разкри, че ще е необходима годишна имунизация срещу COVID-19 за много години напред. В интервю пред Би Би Си той коментира, че ще трябва да се поддържа много висока защита срещу COVID-19.

"Пфайзер"

В момента компанията работи и по ваксина за „Омикрон“

Интервюто с него е проведено преди появата на новия вариант „Омикрон“.
Шефът на „Пфайзер“ обаче разкрива, че компанията вече е произвеждала адаптирани ваксини – първо за „Бета“ варианта, а после и за „Делта“. Те обаче не са били използвани.

В момента „Пфайзер“ работи по специфична ваксина за варианта „Омикрон“. Компанията планира до края на годината да осигури 3 милиарда дози и още 4 милиарда през следващата.

На въпрос дали печеленето на пари от тези ваксини е неморално, Бурла отговаря, че в крайна сметка се спасяват човешки животи.

„Ние спестихме трилиони долари на глобалната икономика. Това е сериозна стъпка към иновации, с които да посрещнем следващата пандемия. Хората трябва да разберат, че за да направим нещо, което спасява животи и спестява пари, трябва да има и финансова възвръщаемост“, коментира Бурла.

Той не пропусна да отправи призив към хората, които не желаят да се ваксинират:
„За тези, които се страхуват, искам да кажа, че единствената емоция по-силна от страха е любовта. Тази ваксина ще повлияе благоприятно не само на вашето здраве, но и на това на вашите близки и хората, които обичате“, категоричен е той.

Бурла отбеляза, че е бил обект на фалшиви новини и конспирации. Отначало ги приемал с насмешка, докато не се появила новината, че съпругата му е починала след поставена ваксина.

„Притеснявах се за децата ми. Това, през което преминахме е нищо в сравнение с глупостите, които хората публикуват. Все още има хора, които смятат, че жена ми е починала от ваксината. А тя си е добре“, заключава шефът на Пфайзер, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар