Окончателно! Кралица Елизабет се сбогува с едно от най-ценните си притежания

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет загуби едно от най-ценните си притежания

Кралица Елизабет загуби едно от най-ценните си притежания. Преди ден принц Чарлз кацна в Барбадос, малко преди церемонията по отстраняването на майка му, кралицата, като държавен глава.

Принцът на Уелс ще подчертае общите цели и трайните връзки между Барбадос и Обединеното кралство по време на церемонията, отбелязваща прехода на карибската страна към република във вторник сутринта. Това е едно от най-ценните притежания на британската корона, но в последните години вече не е част от нея.

Принц Чарлз присъства от името на майка си, за да покаже приемственост с новата власт. И въпреки че Барбадос вече е република, също така стана ясно, че тя ще остане част от Общността на нациите – свободна организация от бивши британски колонии, която се оглавява от кралица Елизабет, пише „Дейли мейл“.

Чарлз пристигна в Барбадос с правителствения самолет Voyager късно в неделя вечерта местно време и беше посрещнат от голяма дипломатическа група, водена от британския върховен комисар в Барбадос Скот Фърседон-Ууд.

Министър-председателят на Барбадос Миа Мотли и военния елит се наредиха на червения килим и бяха представени на принца. Той поздрави лидерите като гост, а не като главнокомандващ за първи път в историята на Барбадос.

Част от групата за посрещане беше и специален почетен караул и военен оркестър, а оглушителен салют с 21 оръдия прозвуча на международното летище Грантли Адамс, за да отбележи пристигането на принца.

Кралица Елизабет загуби Барбадос сн. Инстаграм

Кралица Елизабет загуби Барбадос сн. Инстаграм

Откъсването на Барбадос от колоните на Британия не мина без трусове. И се смята за първото от поредица подобни откъсвания. В Австралия също вече се говори за република и за откъсване от короната. В Канада също се наблюдават подобни течения, въпреки че Джъстин Трюдо засега изглежда успява да запази имиджа на короната защитен. Така или иначе след трусовете в кралското семейство и остаряването на Елизабет, все повече се говори за разделяне на империята. И това започва да личи.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар