Статистическо чудо: Село в Италия има над 104% ваксинирани Преглеждания: 189

Куриоз в Италия сн. Туитър
0
Оценете този post

Статистическо чудо превърна село в Италия в истински хит

Истинско чудо на математиката. В едно село в Италия процентът на ваксинирани не е 100%, а математически невъзможните 104%. Това статистическо чудо изуми голяма част от математиците, които бяха категорични, че подобен феномен е невъзможен. Оказа се обаче, че е възможен. Особено след като стана ясно, че в действителност става дума за лица, които са ваксинирани, но не са жители на града.

Историята на Палацо Адриано – град в Сицилия се превърна в истински хит.

Салваторе Спата, градският съветник по култура, разказва, че ситуацията тук също е била особено тежка. Най-вече през март миналата година, когато свещеник от друг град заразил голяма част от жителите на града.

„За щастие ваксинационната кампания вече започна. В началото следвахме един доста необичаен модел – всеки ден викахме на площада по един член на семейство, за да се ваксинира и да покаже на роднините си, че това е най-правилното решение. С времето това се превърна в практика. Сега всеки напомня на близките си, че трябва да са отговорни и да пазят своето здраве“, казва още кметът Николо Грана пред „Гардиън“.

Най-невероятното обаче си остава фактът, че градът е пълен с ваксинирани и излиза от статистическата рамка.

„Изглежда невъзможна статистика, но в Палацо Адриано живеят хора, които не са официално жители на града. А хора от околните села идваха при нас да се ваксинират.“, допълва още Грана.

Куриоз в Италия сн. Туитър
Куриоз в Италия сн. Туитър

Властите са се заели по всички канали да информират населението и да го защитят. Имат група в WhatsApp, където оборват фалшивите новини и разкриват ползите от ваксинацията. Много от малките населени места в Италия със 100% ваксинирано население. Освен това там контролът върху влизането и излизането на външни лица е по-голям и по-сериозен. Което допълнително затруднява разпространението на коронавируса. За всеки един от тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.