Невероятна кражба в Pfizer: Служител открадна тайните за ваксините и изчезна!

0

Pfizer съдят крадец на ваксини

Компанията Pfizer обяви, че техен служител е откраднал важна информация за ваксините срещу коронавирус. И дори заведе дело срещу него. В дело, заведено в сряда във федералния съд в Сан Диего, юридическият екип на компанията Pfizer твърди, че фирмата е обект на жесток обир.

В обвинителния акт, който е внесен в съди се казва, че в престъплението е участвала служителката Цин Хиао Ли, която е нарушила споразумението за поверителност. Въпросната служителка е извършила престъпление като е прехвърлила повече от 12 000 неоторизирани файла в личните си акаунти и устройства от своя бизнес лаптоп.

Предполагаемите материали включват „наръчник“ от 24 септември, съдържащ вътрешни оценки и препоръки за коронавирусната ваксина на Pfizer-Biontec, пише nezavisen.mk.

Все още не е известно, дали става дума за бизнес шпионаж, или Ли е имала планове да продаде тайните на някоя от конкурентните компании по-късно. Единственото, което за момента е ясно, е че тя е извършила незаконно действие.

Pfizer станаха известни със създаването на първата ваксина от Covid-19. Те първи пуснаха в обръщение предпазния препарат и го предоставиха за ползване на световната общност. Към днешна дата тестовете и подобренията по ваксината продължават, но от компанията пазят в пълна тайна изследователските си програми.

Pfizer сн. Flickr
Pfizer сн. Flickr

Другите две компании, които също бяха пионери в създаването на ваксини срещу коронавирус – „Астра Зенека“ и „Модерна“ засега не са подавали оплаквания, дали е имало опит за индустриален шпионаж или вътрешни злоупотреби и при тях. Факт е обаче, че към настоящия момент в медицинските среди, който има формулата на ваксините срещу коронавирус, държи и най-големия икономически лост в историята на бизнеса. Към момента компанията работи и върху разработката на медицински препарат за лечение на Covid-19, който облекчава и лекува симптомите, без да е необходима ваксинация. Неслучайно и вниманието на цялата общност е съсредоточена върху фирмата, а всяка злоупотреба с информация там се следи много строго.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.