Северна Корея забрани носенето на кожени палта: Не можете да копирате лидера!

Гласувайте за статията

Ако искате да ви арестуват в Северна Корея, сложете кожено палто

В Северна Корея официално е забранено на гражданите да носят кожени палта. Правителството на страната забрани на жителите си да носят кожени палта, след като модната дреха стана любима на лидера на страната Ким Чен Ун.

Ким за първи път се появи с кожено палто през 2019 г. и оттогава това облекло стана доста популярно сред севернокорейския елит. И най-вече сред членовете на общността, които искаха да покажат лоялността си към лидера.

Наскоро обаче беше съобщено, че имитациите са зачестили. И за целта е ангажирана „модната полиция“, която има за задача да следи и затваря всички магазини, продаващи кожени палта. Дори е разрешено на патрулиращите да задържат хора по улицата, поради опасения, че тези граждани могат да представят Ким да изглежда евтин, а това да подкопае авторитета му.

Полицията твърди, че носенето на кожено палто говори за гражданите, че се опитват да изглеждат като своя лидер. А това според хора от обкръжението на Ким е неуместно. Самият лидер смятал, че това е „неподходяща тенденция“, която оспорва неговия авторитет и репутация.

Правителството забрани на обществеността да не носи кожени палта, обявявайки, че това е част от партийна директива. И тепърва предстои да се реши кой може да ги носи, каза неназован източник пред радио „Свободна Азия“, цитират от vocentar.com.

По-притеснителното е, че подобни тенденции започват да се появяват и в някои други държави, разположени на други континенти, минаващи за люлки на модерни и демократични общности. В които все още не е засегната тенденцията с облеклото, но се наблюдават други подводни течения, които неминуемо могат да до доведат и до това в крайна сметка, пише още и изданието thedailybeast.com.

Ким Чен Ун сн. Интернет

Ким Чен Ун сн. Интернет

Що се отнася до Северна Корея, вариации на палтото на Ким се появиха през септември тази година, когато се поднови търговията между Китай и северната й съседка. А от радио „Свободна Азия“ твърдят, че е имало голям интерес от страна на потребителите и търговците внасят активно кожени палта като това на Ким, вече месеци в страната.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар