Принц Уилям проговори за оттеглянето си от въздушните линейки: Семейството ми се страхуваше до смърт!

Гласувайте за статията

Принц Уилям проговори за работа си като пилот на въздушна линейка

Преди да стане херцог на Кеймбридж, принц Уилям прекара няколко години като пилот на въздушна линейка. И доста време помагаше на медиците в спасителни мисии. Скоро след раждането на малкия принц Джордж обаче той се оттегли. Доскоро се смяташе, че е взел решение под натиска на баща си и кралицата, но се оказа, че зад решението му стои нещо доста по-обикновено – страхът за Кейт и децата им.

По време на откриването на кампания свързана с откриване на нова програма за психичното здраве на служители от спешната помощ, принцът сподели част от личния си опит. И призна, че дните, когато е летял с медицински хеликоптер са били не само вълнуващи, но и плашещи за него.

„Спомням си притесненията и бързането, за да присъствам на срещи в най-стресиращите условия, понякога с трагични заключения. Спомням си и чувството за солидарност с моя екип, обединявайки се, за да направим най-доброто, което можем, и споделяйки тежестта на отговорността. Спомням си също така, че се връщах у дома понесъл много от стреса и напрежението от деня, които ми тежаха. Но всячески исках да избегна да натоварвам семейството си с това, което бях видял.“, разказва още той.

„Често мисля за времето, когато работех за RAF като пилот и спасител във въздушната линейка на Източна Англия“, каза той на симпозиума за психично здраве на службите за спешна помощ в Лондон, цитират от „Дейли мейл“. Принцът признава, че не е искал да товари допълнително семейството си, затова след първата година от раждането на принц Джордж взел решение да се оттегли.

Принц Уилям разкри защо се е отказал от летенето сн. You Tube

Принц Уилям разкри защо се е отказал от летенето сн. You Tube

„Когато имаш семейство и деца ти става все по-трудно да разделяш работата от личния си живот. Започваш да се дистанцираш от близките си. За мен беше много трудно да направя това и на няколко пъти трябваше да се отдръпна, а накрая да са се разделя с професията си. Но се радвам, че успявам да помогна чрез тази програма на медиците ни“, добави още той.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар