Принц Чарлз затваря Кенсингтън след коронацията (Меган и Хари окончателно остават без дом в Лондон)

Гласувайте за статията

Принц Чарлз планира да затвори двореца Кенсингтън

Новите планове на принц Чарлз включват затваряне на частното крило на двореца Кенсингтън, гласят последните новини от Лондон. След като стана ясно, че херцозите на Кеймбридж ще се сдобият със свой апартамент в Уиндзор и най-вероятно ще се преместят там, ако Елизабет Втора почине, сега се заговори, че апартаментите в двореца Кенсингтън окончателно ще бъдат затворени. Или отдадени под наем, което обаче лишава Меган и Хари от жилище в Лондон.

Съдбата на апартамент А1 и апартамент 1 от доста време вълнува кралските фенове. Още повече, че Чарлз отдавна е обявил, че Кларънс хаус ще бъде новата кралска резиденция. Ако нещо се случи с кралица Елизабет, личните крила на семейството в Бъкингам ще бъдат превърнати в музей. Всеки член на фамилията ще идва в Бъкингамския дворец на работа, но ще си отива в края на деня. Уилям и Кейт ще живеят в апартамент в двореца „Сейнт Джеймс“ в Уиндзор, а всички останали ще трябва да се изнесат и от двете резиденции.

Решението на Чарлз не е случайно и е свързано с оптимизирането на разходите по издръжка на кралската фамилия. Принцът отдавна се закани, че ще ограничи броя на издържаните от държавата членове на фамилията след смъртта на майка си. Извън листата се оказаха принц Кент и съпругата му, брат му и сестра му, децата на принцеса Маргарет, братята и сестрите на принц Чарлз, техните деца, както и някои роднини на принц Филип. „Принц Чарлз най-вероятно ще отдаде под наем апартамент 1 и ще изведе останалите членове на фамилията от Кенсингтън. Но е малко вероятно да продаде двореца, той от 300 години е жилище на кралските особи. По-вероятно е да го запази и да отдаде част от апартаментите там под наем. А в бъдеще, при необходимост да настани някоя кралска особа“.

Принц Чарлз затваря двореца Кенсингтън сн. Уикипедия

Принц Чарлз затваря двореца Кенсингтън сн. Уикипедия

В момента дворецът е дом на Кейт и Уилям, херцозите на Глостър и принца на Кент.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар