Пазарът в Одрин вдигна ръце от българите

Гласувайте за статията

Напоследък броят на болните от коронавирус е скочил драстично

Пазарът в Одрин пропищя от българите и в частност от шопинг туристите, които го посещават.

Специалисти твърдят, че високият процент на заразени с коронавирус в Одрин напоследък е в резултат на българските шопинг туристи. За никого не е тайна, че покрай срива на турската лира, пазарът там стана още по-привлекателен за родните търговци.

Одрин

Напоследък броят на болните от коронавирус е скочил драстично

Това стана ясно от думите на председателят на лекарската камара в Одрин проф. д-р Гюрджан Алтън, цитиран от DHA и rodopi24.blogspot.com.

Тревожната тенденция е засегнала и съседните райони Къркларели и Текирдаг. Поради тази причина професорът настоява: „Следователно трябва да бъдат наложени ограничения за това“.
В Одрин броят на заболелите на 100 хиляди души, обявен от министъра на здравеопазването Фахретин Коджа, е 178,54. В града напълно ваксинирани са 81.5% от населението.

„Виждаме, че българите са изключително концентрирани в Одрин. Коефициентите на ваксинация в България са изключително ниски, а броят на случаите и смъртните случаи са се увеличили през последния месец. Трябва да се въведат ограничения.

Дори и да няма решение на провинциалния хигиенен съвет, търговците трябва да внимават. Не бива да се допускат хора в магазините без маски. През зимните месеци, когато възможността за проветряване в магазините вече е ниска, вирусният товар, който се натрупва в околната среда, ще разболее хората, служителите, а също така и пазаруващите. Ще смущава идващите клиенти“, казва проф. Алтън.

В същото време медиите отбелязват, че в Турция се вихрят протести заради срива на лирата.
В Истанбул и Анкара са били проведени спонтанни демонстрации. Протестиращите са били разпръснати от полицейските власти, отбелязват информационните агенции.

За оставка на правителството и оттегляне на управляващата партия на справедливостта и развитието от властта, настояват протестиращите.
Анализатори отбелязват, че във вторник е бил отбелязан най-резкия спад на турската лира от две десетилетия насам.
Това се случи, след като турската централна банка намали лихвения си процент с 15 на сто, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар