Ето какво разкри синът на втория шофьор от автобуса-ковчег

Гласувайте за статията

Проговори синът на втория шофьор от автобуса-ковчег, който изгоря на АМ „Струма“

Кадри Мемеди е вторият шофьор от автобуса-ковчег, който изгоря на  АМ „Струма“. Неговият син Бесар проговори пред камерите на БНТ. Той отговори, че тялото на Кадри е било открито в спалното отделение.

Бесар заяви, че баща му не е шофирал в момента на инцидента, но добави, че това не е потвърдено. Младият мъже е дошъл в България, за да разпознае тялото на баща си и се е прибрал в родината си.

Кадри е бил на 54 години. Имал е стаж зад волана повече от 20 години. Той е познавал много добре пътя, тъй като често е пътувал до Германия и Турция. Бесар заяви, че автобусът е бил технически изряден.

Той добави, че фирмата „Беса Транс“ разполага със сервиз и в Турция. В петък Кадри вече бил в Турция и се обадил на сина си.

Бесар добави, че баща му никога не е допускал в автобуса пътници с опасен багаж. Той допълни, че всички автобуси на фирмата са на 3 години и в техническо отношение всичко около тях е изрядно.

Както вече стана ясно, оцелелите от автобуса-ковчег са 8, а не 7 души. Осмият оцелял е Шади Науфал Салех, но той не присъства в списъка с пътниците.

Автобусът-ковчег е преминал границата с България без съответните документи, разрешаващи това и в системата не е отразено неговото преминаване, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар