Проф. Георги Рачев разкри какви изненади ни готви времето до края на месеца

Проф. Георги Рачев разкри какви изненади ни готви времето до края на месеца
4 (80%) 3 votes

Зимата ще напомня все по-осезаемо за себе си

Топ климатологът проф. Георги Рачев разкри какви изненади ни е подготвило времето до края на месеца.

„Навън е малко гадничко, защото има един хубав вятър, който създава специфичното усещане за по-студено. Но пък не може никога да бъде само лошо. Въздухът е много по-чист в сравнение с предишните дни, когато ни беше затиснала мъгла. Така ще бъде и следващата седмица“. Това заяви в ефира на Би Ти Ви проф. Георги Рачев.

проф. Георги Рачев

Зимата ще напомня все по-осезаемо за себе си

„В момента сме на 10-12% от валежната норма. Но затова сме с 2-4 градуса по-топло отколкото трябва. Във високите части на планините е топло. Силният вятър нахлува у нас от запад. Много динамика ще има през следващите дни. Ще има много студ в Европа, особено в западната част. Ние сме накрая и студът само ще ни близва, колкото да ни подсеща, че има зимата“.

„В понеделник времето ще бъде благоприятно. След което ще завали. На 25 ноември в Европа ще се спусне много студен въздух от порядъка на минус 5 до минус 15 градуса. Това са Франция, Германия и т.н. Всичко това се движи много бързо от запад на изток и ние ще останем в периферията. При нас ще е топло до края на месеца. Няма да има сняг“.

Проф. Георги Рачев обаче предупреди, че във вторник и петък се задават краткотрайни превалявания.
„Хубаво, динамично и сравнително топло време ни очаква. Температурите ще са над нормите“, заключава специалистът, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар