Слага ли това началото на Трета световна война? Преглеждания: 1498

По всяка вероятност тази среща ще се състои до края на годината
0
Оценете този post

По всяка вероятност тази среща ще се състои до края на годината

В последно време темата за риска от разпалване на Трета световна война сякаш се появява все по-често на дневен ред.

Оказва се, че бъдещата среща на президентите на САЩ и Русия – Джо Байдън и Владимир Путин, ще е с доста дълъг дневен ред.

Трета световна война
По всяка вероятност тази среща ще се състои до края на годината

За подробностите около подготовката проговори зам.-министърът на външните работи на Руската федерация – Сергей Рябков. В ефира на телевизионно предаване той подчерта, че за да бъде осъществен контактът, се нуждае от задълбочена подготовка и те правят точно това, отбелязват чуждестранни медии, цитирани от „Стандарт“.

Според руския зам.-министър на външните работи, САЩ предявяват претенции към Русия, включително и по въпроса за Украйна.
„Те трябва да обяснят подробно какво се случва и как, ние правим това“, каза той.

По-рано Николай Патрушев, който е секретар на руския съвет за сигурност призна, че среща между двамата държавни глави може да се състои до края на годината.
Припомняме, че предишните двустранни преговори между Байдън и Путин се проведоха на 16 юни в Женева. Те продължиха 3 часа и половина.

Според шефа на Държавния департамент на САЩ – Антъни Блинкен срещата е оказала положително влияние върху работата по стратегическата стабилност и контрола върху въоръженията, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.