Златко Баретата спаси от конфискация 200 млн. евро и бизнеса с Митьо Очите

Гласувайте за статията
Наркобосът Златко Баретата губи само 1,5 млн. и фитнеса на жена си

С над 200 млн. евро имане остава наркобосът Златомир Иванов – Златко Баретата, след челния си сблъсък с антикорупционната комисия – пише в. „Уикенд“. Огромното богатство, изкарано от търговия с дрога от боса, отдавна е изнесено в чужбина, по сметки на офшорни фирми. Те, естествено, са на името на подставени лица, което ги прави недостъпни за властите – отбелязва изданието.

На приятели или роднини е поверена собствеността и на огромна част от българския бизнес на Златко Баретата. Сред тях са и акциите му в скандална охранителна фирма, основана от „колегата“ му Митьо Очите. Затова и на КП КОНПИ реално остава да претендира за трохи от имуществото на мафиота, което се води на негово име. В случая става дума за 1,6 млн. лева, които с решение на Софийския градски съд се отнемат в полза на държавата. В сумата влизат пари от банкови сметки, фирменти дялове и равностойността на два автомобила, собственост на Златомир Иванов и съпругата му.

Известната като „Фирмата“ групировка на Златко Баретата е сформирана в началото на века и набързо поема търговията с хероин и амфетамини в София. За всеки район на столицата (съвпадащ с районите на РПУ-тата) има отделен отговорник. Контролът на улицата се налага физически от наказателни бригади начело с Тишо Боксьора.

Златко Баретата запази богатството си

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар