На торта при бъдещата премиерша Линда Петкова

Линда Петкова позира с мъжа си Кирил Петков
0

Репортаж за сладкарницата на Линда Петкова е публикуван във в. „Уикенд“

В петък по обед сладкарницата на Линда Петкова е затрупана от клиенти – пише вестникът. Помещението едва ли надвишава 15 квадрата, които обаче изглеждат като рог на изобилието с всички торти, шоколади, бисквити и вино, изложени по витрините. Съпругата на Кирил Петков е избрала най-централната точка в центъра на София, за да отвори своя „сладък магазин“, както самата тя го нарича. Това е Докторската градина – мястото, където се събира елитът на страната ни, а жилищата вървят средно по 3000 евро на квадратен метър -отбелязва изданието.

Понеже е твърде тясно, в сладкарницата няма маси и столове с изключение на една, поставена на тротоара. Затова пък градинката е пълна с пейки, на които майките се настаняват, за да изядат следкишите си, подсладени с инулин, докато децата им щъкат между люлките и се ровят в пясъчниците. Междувременно, Линда меси и разточва тестото директно пред очите на своите клиенти.
„Всички торти се правят тук, в нашата кухня“ – обяснява тя на доста добър български като за канадка.

Съпругата на Кирил Петков – Линда Петкова, е родена в Канада, но живее в България от 12 години. Срещата й със здравословните сладкиши идва случайно. Линда има непоносимост към глутена, а когато открива, че едно от трите й деца е с диабет, тя започва да търси начини за приготвяне на сладкиши без захар и пшенично брашно.[kkstarratings]

Линда Петкова позира с мъжа си Кирил Петков
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.