Принц Хари побесня

Гласувайте за статията

Той определи думата като пример за онлайн и медийна омраза

Принц Хари отново влезе в полезрението на медиите, след като побесня. Повод за това стана думата „Мегзит“.

Припомняме, че британската преса използва именно тази дума, за да опише отказа на Меган и Хари от задълженията им. Той дори я определи като „женомразки термин“.

Според него тази дума е типичен пример за онлайн и медийна омраза.

принц Хари

Той определи думата като пример за онлайн и медийна омраза

„Може би хората знаят това, а може би не, но терминът Мегзит беше или е женомразки термин и беше създаден от трол, подсилен от кралските кореспонденти, който се разрастваше и разрастваше и започна да се употребява масово в медиите. Но започна с трол“, заяви Хари. Той обаче отказа да разкрие повече подробности по темата.

Принцът направи тези коментари, докато говори в панел, наречен Internet Lie Machine, организиран от американското издание „Wired“.
Херцогът на Съсекс разкри, че ден преди бунтовете на Капитолия на 6 януари, е писал на шефа на Twitter – Джак Дорси.

От думите му става ясно, че в писанието си, принцът е отбелязал, че платформа на Дорси позволява да се организира преврат.
„Този имейл беше изпратен предния ден и след това се случи и оттогава не съм го чувал“, заяви Хари.

Припомняме, че водени от желанието си за по-независим живот, двамата се преместиха да живеят в Калифорния през миналата година.
Принцът бе категоричен, че сред основните причини двамата с Меган да напуснат, е расисткото отношение от страна на британските таблоиди към съпругата му.

Във вторник Хари определи дезинформацията като „глобална хуманитарна криза“.
Говорейки за майка си – принцеса Даяна, която изгуби живота си при автомобилен инцидент в Париж, докато беше преследвана от папараци, Хари добави: „От много ранна възраст научих, че стимулите за публикуване на информация не са непременно съобразени със стимулите за търсене на истината. Знам историята прекалено добре. Загубих майка си заради тази самопроизведена бяс и очевидно съм решен да не загубя и майката на децата си заради същото нещо“, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар