Кучето Божи изуми света (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

0

Приключенията му видяха бял свят преди няколко месеца

Улично куче успя да изуми света.

Става въпрос за свободолюбиво улично куче, което не спира да кръстосва из Истанбул. Нещо повече – то дори редовно се придвижва с обществения транспорт.

Божи
Приключенията му видяха бял свят преди няколко месеца

Кучето е на четири години и носи името Божи. Няма никакво съмнение, че се е превърнало в звездата на Истанбул. То има повече от 90 хиляди последователи в профила си в Инстаграм, отбелязват от „Глас Нюз“.

Многобройните му фенове ежедневно го отбелязват на снимки, на които ясно се вижда как Божи пътува с градски транспорт. Според някои кучето изминава около 30 километра всеки ден, минавайки през десетки метростанции. Освен това пътува и поне два пъти с ферибот.

Приключенията му видяха бял свят преди няколко месеца. Тогава общинските служители започнали да следят придвижването му. Те останали крайно изненадани от находчивостта му.

„Той знае къде да отиде. Той знае къде да излезе“, каза Авлин Ерол, който е ръководител на отдела за връзки с клиенти в Metro Istanbul.
От общината са му направили къщичка на една от метростанциите и му осигуряват храна, за да може да хапне винаги, когато пожелае да се върне. Въпреки това Божи предпочита да продължи със скиторенето, пише blitz.bg.


Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.