Русия с предупреждение към САЩ: Стойте далеч от бреговете ни или ще дойдем до вашите!

Русия заплаши САЩ сн. Уикипедия
0

Русия предупреди САЩ, че може да има ответни действия

Русия отправи изключително опасно предупреждение към САЩ. Властите в Москва не са доволни от случващото се край бреговете на Черно море и предупредиха Пентагона, че ако не прекратят създаването на напрежение в региона, могат да очакват ответни действия край американските брегове.

Пратеникът на Държавната дума и депутат от Крим Михаил Шереметиев призова властите в САЩ да не създават напрежение в Черно море с присъствието на своите кораби. В противен случай може да се случи нещо наистина притеснително, предава „Риа новости“.

Шереметиев допълни, че в противен случай в САЩ могат да очакват „реципрочно посещение“.

Предупреждението бе свързано с действията на САЩ свързани с Украйна. И напрежението което се всява край Одеса и Севастопол.

„Призоваваме Америка да не взема прибързани решения чрез създаване на напрежение и намеса в суверенните дела на други нации. Това само ще донесе хаос в Украйна. За съжаление трябва да кажа, че Съединените щати продължават да действат като агресор. С Русия няма да мине. А те нямат готовност за нашия пълен отговор“, каза той. Шереметиев припомни, че руската армия и флот са оборудвани с най-модерното въоръжение и техника, която няма аналог в света.

„Не съветваме никого да нанася оръжейни удари близо до нашите граници. Русия ще направи всичко необходимо, за да изкорени подобни намерения. Не трябва да се правят илюзии, провокациите няма да останат ненаказани. „Ако изберат да увеличат присъствието си в Черно море, ще получат подходящ отговор“.

Русия заплаши САЩ сн. Уикипедия
Русия заплаши САЩ сн. Уикипедия

По-рано двама американски конгресмени, републиканците Майк Роджърс и Майк Търнър, призоваха президента на САЩ Джо Байдън да засили присъствието на ВМС на САЩ в Черно море, „за да защити Украйна“. Ако военното присъствие на САЩ продължи във водите на Черно море, можем да очакваме поява на руски кораби край бреговете на Аляска. В северната част на страната, Русия и Америка делят обща граница. И колкото и да са негостоприемни водите на Чукотско море, нищо чудно руската инвазия все пак да се осъществи.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.