Пфайзер сензационно: Създадохме най-ефективните таблетки срещу коронавирус! Преглеждания: 1939

Пфайзер сн. Marica.com
0
Оценете този post

Пфайзер със сензационно изявление

Компанията „Пфайзер“, която е една от водещите фирми в борбата срещу коронавирус направи сензационно изявление. След като успешно създадоха една от най-ефективните ваксини срещу болестта, те вече имат и хапче.

Експерименталните антивирусни таблетки на Пфайзер за лечение срещу коронавирус, доказвано намаляват с 89% риска от хоспитализация или смърт при възрастните, които са изложени на риск от развитието на тежката болест. Резултатът от изследването надмина по успех и резултатите от хапчето на Merck & Co Inc, „Молнупиравир“, за които преди месец обявиха, че са успели да създадат орален препарат, който намалява с 50% риска от усложнения и хоспитализация на пациенти с Covid-19. Таблетките на Pfizer, с марката Paxlovid, биха могли да получат одобрение от регулаторните органи на САЩ до края на годината.

Новината определено е успокояваща, особено за медиците, които работят в центровете за борба с коронавируса. Медикаментозното лечение не само ще намали броя на приетите в здравните заведения, но и ще позволи на всички, които се страхуват от поставяне на ваксините, да ползват алтернативно лечение в случай, че заболеят. И да облекчат симптомите си.

Засега не е ясно кога новото лекарство ще бъде пуснато за масова употреба и ще бъде ли разрешено използването му в Европа и в частност в България. Предстоят преговори на международно ниво, още тестове и едва тогава ще бъде ясно дали ще се разреши ползването на този препарат.

Пфайзер сн. Marica.com
Пфайзер сн. Marica.com

Но дори и с помощта, която осигуряват таблетките на двете компании, най-добрата превенция срещу коронавирус си остават ваксините. Това твърди д-р Грейс Ли, професор по педиатрия в медицинския факултет на университета в Станфорд. „При тези лекарства има твърде много „ако“, но няма как да се избегне инфекцията с тях“, заключава лекарката. Чакаме становищата на вирусолози и имунолози по въпроса, пише британското издание „Обзървър“. Новината обаче е обнадеждаваща. И може би много скоро коронавирусът все пак ще може да се лекува като обикновен сезонен вирус.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.