Нов скандал с Мартин Башир и интервюто на Даяна (Потресаващи разкрития възмутиха кралския дом) Преглеждания: 1673

Нов скандал с Мартин Башир и интервюто на Даяна сн. Би Би Си
0
Оценете този post

Бившия тв водещ на „Панорама“ Мартин Башир предизвика нов скандал в кралското семейство

Мартин Башир, журналистът, който взе интервюто от принцеса Даяна в предаването „Панорама“ през 1995 година отново е в центъра на скандала. Подробности от кореспонденцията му с брата на принцесата и с други членове на кралското семейство излязоха наяве. Бележките, които Башир си прави след разговорите с граф Спенсър, фактически карат Даяна да излезе на светло и да разкаже подробности от личния си живот. Това твърди и синът й принц Уилям, който е потресен и възмутен от решението на „Нетфликс“ да екранизира интервюто в петия сезон на сериала „Короната“.

„Това интервю беше пълна фалшификация. Майка ми беше подведена да вярва в неща, които не бяха верни и да направи тези изказвания. Не мисля, че то трябва да продължава да се използва и коментира по подобен начин“, коментира преди година Уилям. Той и семейството му инициираха разследване срещу Башир, но от телевизията така и не намериха нищо смущаващо, отбелязва „Дейли мейл“.

Към днешна дата обаче разкритията за бележките предизвикват поредица от притеснения. Братът на Даяна твърди, че е злоупотребено с лична информация и той е бил подведен да коментира въпроси, които не познава добре. На тяхна основа по-късно сестра му се съгласява да даде прословутото си интервю.

Нов скандал с Мартин Башир и интервюто на Даяна сн. Би Би Си
Нов скандал с Мартин Башир и интервюто на Даяна сн. Би Би Си

Принц Уилям вече изрази разочарованието си от сериала „Короната“ и начина по който представя живота на родителите му. А вероятно и неговия след няколко години. В сериала има сцени в които Даяна се кара с Чарлз и дори му крещи. От медията заявиха, че всички са наясно, че сериалът е „художествен продукт, базиран на исторически събития и няма нужда от отказ от отговорност във всеки епизод“. Въпреки това, бележките на граф Спенсър виждат бял свят. И определено не са нещо, което фамилията би желала да бъде видяно от широката общественост.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.