Елизабет Втора се надява да е във форма за срещата на ООН за климата в Глазгоу

Британската кралица Елизабет Втора се надява, че ще бъде в достатъчно добра форма, за да се срещне със световните лидери, които ще участват в годишната конференция на ООН за климата в шотландския град Глазгоу, съобщи БТА, цитирайки "Ройтерс" и вестник "Сън". Форумът, на който Елизабет Втора се надява да присъства, се открива на 31-ви октомври и ще продължи до 12-ти ноември.

Почивка

Миналата седмица по лекарски предписания кралицата отмени планирана визита до Северна Ирландия, а от Бъкингамския дворец обявиха, че тя ще си почине няколко дни, Причината за това решение не беше съобщена.

Изследвания

В сряда следобед Елизабет Втора, която е на 95 години, беше закарана в болница. Там тя остана през нощта за "предварителни изследвания". В четвъртък кралицата се върна в замъка Уиндзор, а от обкръжението й обявиха, че е в добро настроение и изпълнява ангажименти, които не я натоварват. Според вестник "Сън" заради препоръката да си почива Елизабет Втора е пропуснала и църковната служба, която посещава традиционно през уикенда, предават от life.dir.bg. [caption id="attachment_683430" align="aligncenter" width="300"]Елизабет Втора възобновява официалните си ангажименти сн. YouTube Елизабет Втора възобновява официалните си ангажименти сн. YouTube[/caption] Само преди няколко дни стана ясно и че кралицата е отказала наградата "Възрастен човек на годината", защото се чувства млада. "Нейно Величество вярва, че човек е толкова възрастен, колкото се чувства, затова кралицата не мисли, че покрива критериите да приеме наградата и се надява да бъде намерен по-подходящ лауреат", казва Том Лий-Бейкър, помощник личен секретар на Елизабет Втора.