След престоя в болница и забраните: Елизабет Втора възобновява официалните си ангажименти

Гласувайте за статията

Елизабет Втора се надява да е във форма за срещата на ООН за климата в Глазгоу

Британската кралица Елизабет Втора се надява, че ще бъде в достатъчно добра форма, за да се срещне със световните лидери, които ще участват в годишната конференция на ООН за климата в шотландския град Глазгоу, съобщи БТА, цитирайки „Ройтерс“ и вестник „Сън“.

Форумът, на който Елизабет Втора се надява да присъства, се открива на 31-ви октомври и ще продължи до 12-ти ноември.

Почивка

Миналата седмица по лекарски предписания кралицата отмени планирана визита до Северна Ирландия, а от Бъкингамския дворец обявиха, че тя ще си почине няколко дни, Причината за това решение не беше съобщена.

Изследвания

В сряда следобед Елизабет Втора, която е на 95 години, беше закарана в болница. Там тя остана през нощта за „предварителни изследвания“. В четвъртък кралицата се върна в замъка Уиндзор, а от обкръжението й обявиха, че е в добро настроение и изпълнява ангажименти, които не я натоварват.

Според вестник „Сън“ заради препоръката да си почива Елизабет Втора е пропуснала и църковната служба, която посещава традиционно през уикенда, предават от life.dir.bg.

Елизабет Втора възобновява официалните си ангажименти сн. YouTube

Елизабет Втора възобновява официалните си ангажименти сн. YouTube

Само преди няколко дни стана ясно и че кралицата е отказала наградата „Възрастен човек на годината“, защото се чувства млада. „Нейно Величество вярва, че човек е толкова възрастен, колкото се чувства, затова кралицата не мисли, че покрива критериите да приеме наградата и се надява да бъде намерен по-подходящ лауреат“, казва Том Лий-Бейкър, помощник личен секретар на Елизабет Втора.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар