На 68 години: Камелия Тодорова още търси любовта! (виж тук)

Камелия Тодорова още вярва в любовта
0

Камелия Тодорова още вярва, че ще срещне правилния човек!

Неочаквано признание направи Камелия Тодорова три месеца преди своя 68-и рожден ден, който ще празнува на 21 януари. Джаз примата сподели, че дори на тази възраст все още търси сродната си душа и не е изгубила вяра, че ще я открие.

Камелия Тодорова
Камелия Тодорова още вярва в любовта

Всички мъже в живота й до момента са изчезвали неочаквано и без предупреждение. Въпреки това певицата вярва, че най-хубавото в любовта все още е пред нея.

Камелия Тодорова в никакъв случай не може да се оплаче от скучен любовен живот. Но макар и вълнуващ и интересен, той не е бил щастлив.

Всички истории в него приключват с драматична раздяла и въпреки това до днес певицата очаква да срещне човека, в когото ще открие истинското щастие.

Първата голяма любов в живота си звездата среща още докато учи в Техникума по вътрешна архитектура и дървообработване в София. Това е Жоржян Банов – барабанистът е „Сребърните гривни” – една от първите рок групи в страната ни.

Покрай него бъдещата изпълнителка осъзнава, че иска да се занимава с музика. Преди това смятала да става интериорен дизайнер. Заради гаджето си започва да учи усилено солфеж и тръгва по пътя си към сцената.

Но неочаквано барабанистът изчезва от живота й. Заминава за концерт в Източна Германия и повече не се връща у нас, разказа Камелия пред Би Ти Ви.

Сценарият с изчезването започва да се повтаря с мъжете в живота й. Случва се с човека, за когото за първи път се омъжва. „И той отиде в чужбина”, спомня си певицата. Двамата са женени само година, но преди това живеят заедно още осем.

И въпреки всичко той й обръща гръб, за да емигрира. Когато и този мъж потъва вдън земя, звездата не се отчайва. Просто среща третия – Майкъл Кунстман, с когото усеща, че е време и за нейното собствено „изчезване”.

Камелия се запознава с Майкъл на международен фризьорски форум в Солун, който трябва да открие. Това става през 1983 г. Кариерата на българката е във възход.

Тя е направила големи хитове, спечелила е „Златният Орфей”, снимала е филма си със Стефан Данаилов „Търновската царица” и е избрана да играе главна роля в лента с международно участие, разказваща за живота на Виктор Юго.

Героинята й е съпругата на големия писател. В Гърция обаче Камелия среща Майкъл и се влюбва в него. Той й казва, че ако не избягат заедно веднага, едва ли ще имат втори шанс.

Родната звезда има един час, за да направи своя избор – остава в България, където е целият й живот, или се хвърля в неизвестното с човека, в когото е влюбена. Тя избира второто. Година по-късно в Мюнхен ражда двете си дъщери от Майкъл – близначките Мириам-Ребека и Рахел-Лилия.

В продължение на няколко години Камелия живее с вярата, че всичко в семейството й наред. След падането на комунистическия режим обаче решава да се върне в България. В началото на 90-те години на миналия век отношенията й с Майкъл започват да се влошават.

Той я убеждава да изпълнява в родината си музика, с която хората не свързват името й, и й създава имидж, който тя не може да приеме. Българската й публика е разочарована и певицата усеща това разочарование. Двойката започва да често да се кара.

В същото време Майкъл се запознава с „приятелки”, както се изразява Камелия, с които планира създаване на собствен бизнес. Публична тайна е, че става въпрос основно за една „приятелка” – продуцентката Саня Армутлиева, която към онзи момент е на около 20 години. Майкъл я избира за своя партньорка и „просто изчезна”, спомня си Камелия.

Певицата идва в България, за да прави турне, с което да промотира свой албум. С нея идват и дъщерите й, уж за лятната ваканция. Планът е в края на лятото бащата също да пристигне, за да прибере жената и децата си, които трябва да тръгнат на училище от 1 септември. Той обаче така и не се появява. Както предишните двама мъже в живота на джаз примата, просто изчезва.

„Видяхме го чак по Коледа в София”, връща лентата Камелия. Тя и двете й дъщери засичат Майкъл случайно в една от уличките край НДК. Певицата е завела момичетата там, за да им купи плюшени играчки за празника.

Когато вижда баща им в кола край отсрещния тротоар, той слиза от автомобила, отива при семейството си и казва на немски език: „Ох! Любов моя!”. Това е краят на връзката между певицата и бащата на двете й дъщери.

Тя остава сама в България – без мъж, без пари и без работа. Налага й се да започне живота си от нулата. В същото време Майкъл я обвинява, че го е предала. До днес Камелия не може да си обясни смисъла, който е влагал в тези думи.

Вместо обаче да оплаква нещастната си съдба, тя започва да търси работа. Тъй като концерти по онова време се правят изключително трудно, а и не разполага с пари, за да плаща на музиканти, решава да работи в заведение.

От години познава собственика на един от хитовите тогава софийски клубове, който й дава възможност да пее на неговата сцена. Постепенно изпълнителката намира нови музиканти, с които да работи, създава нов репертоар и успява да възроди кариерата си.

Днес тя се радва на порасналите си дъщери, които сама е отгледала и вече имат собствени деца. Но все още не може да се похвали, че е открила мъж, който да я направи щастлива.

„Човек уж се учи от грешките си, но аз повтарям своите”, прави равносметка джаз примата. Но не се отчайва. „Въпреки всичко аз вярвам! И на тези години вярвам, че ще открия сродната си душа!”, споделя тя.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.