Защо махнаха Драгомир Драганов от „БНТ на 60“? (Вижте тук)

Защо махнаха Драгомир Драганов от "БНТ на 60"? сн. hotarena.net
0

Уволнен ли е Драгомир Драганов от „БНТ на 60“?

Уволнен ли е Драгомир Драганов от „БНТ на 60“ – предаването, което лично той създаде и наложи в ефир? Вече няколко седмици рубриката се води от Мира Добрева, а Драго Чая мистериозно изчезна от ефир, без да да се дават каквито и да било обяснения.

Първата поява на Мира бе на 3-ти октомври. Оттогава само тя е лице на предаването. От финалните надписи става ясно, че името на Драганов остава сред тези на редакторите – четирима на брой, като сами е преместено с две позиции по-нагоре.

Сега всички се питат дали решението на шефовете е временно и защо е взето. Естрадните звезди Тони Димитрова и Йорданка Христова дори публично изказаха огорчението си пред „Уикенд“, че Драго вече не е на екран. Тони Димитрова дои обмисляла да направи подписка в подкрепа на отстранения журналист.

Нова позиция

„Драгомир Драганов не е уволнен, но вече няма да е водещ на предаването. Той остава редактор в „БНТ на 60″, там е изключително полезен с познанията си. Драго вероятно ще води друг проект по-нататък, но засега ще запазим подробностите в тайна“, заяви генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Най-вероятно се визира предаване, посветено на избора на български участник в тазгодишната „Евровизия“, допускат в медийните среди. Кошлуков призна, че Мира е била сложена пробно за водеща на „БНТ на 60“, но се справила удивително успешно и дори увеличила рейтинга. Така от ръководството решили тя да остане титуляр.

Според запознати, предложението за рокадата е на режисьора Димитър Шарков, който роптаел срещу вечните закъснения на Драго Чая за записването на шоуто. В един от дните той дори не се явил на снимки, което окончателно решило съдбата му. Неофициално се коментира и друга причина – рязкото напълняване на журналиста, който след лятната ваканция качил още килограми.

Самият Драгомир Драганов отказва да дава обяснения защо е махнат от ефир. Той не пожела да говори с репортер на „Уикенд“ и да обясни версията си. Близки до журналиста обаче признават, че бил много разтроен от създалата се ситуация, предават от hotarena.net.

Защо махнаха Драгомир Драганов от "БНТ на 60"? сн. hotarena.net
Защо махнаха Драгомир Драганов от „БНТ на 60“? сн. hotarena.net

Мира Добрева обаче коментира създалата се ситуация. „Подобни промени не са нещо необичайно, те са част от динамиката в телевизията – не само в БНТ, но и като цяло. Драго е човек, когото дълбоко уважавам и смея да нарека мой приятел. Чини ми се, че той би казал същото за мен и се надявам това винаги да остане така“, каза тя, пише show.blitz.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.