Мутри на Митьо Очите владеят бизнеса с трафик на мигранти

Мутри на Митьо Очите владеят бизнеса с трафик на мигранти
5 (100%) 1 vote
Чужденци от Афганистан се разплащали с хероин, ченгета от „Гранична полиция“ също са замесени в схемата

Силоваци на несебърския мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, контролират бизнеса с трафик на мигранти от Афганистан и Сирия през България – пише в. „Уикенд“. През последните месеци межанският натиск към България се засили неимоверно след решението на Америка да се изтегли от Кабул. Според официалните данни само за последните 6 месеца миграционните власти са задърали над 5000 нелегално влезли в страната ни афганистанци и сирийци. Смята се, че поне още толкова бежанци са били прекарани нелегално през България от родни трафиканти – отбелязва изданието.

Най.оборотнит канал за прекарване на мигранти е през Резово и се контролира от групировката на Митьо Очите – твърдят източници на изданието. Според думите им каналът на несебърския мафиот е работил и в миналото, като е бил ръководен от приближения му Калоян Колев. Към днешна дата трафикант №1 в бандата на Очите е етническият турчин Синай, който обезпечава превозването на мигрантите от землището на Китен към вътрешността на страната. Впоследствие мигрантите са прекарвани през горски и планински пътища към Румъния и Сърбия.

Хора на Митьо Очите поемат мигрантите от Турция

Твърди се, че каналът за прекарване на мигранти, ръководен от приближени на Митьо Очите, е подпомаган активно и от служители на „Гранична полиция“. Таксата, която плаща всеки мигрант, започва от 5 000 лв и достига до 10 бона. Парите обаче не се плащат на ръка предварително, а само след като чужденците бъдат прекарани през България.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар