Слави Трифонов едва преборил Ковид-19 (Вижте повече) Преглеждания: 3787

Слави Трифонов оцелява на косъм от коронавируса сн. Фейсбук
0
4/5 - (1 vote)

Слави Трифонов оцелява на косъм от коронавируса

Слави Трифонов оцелява буквално на косъм от коронавируса. Коварният вирус тв водещият пипна в навечерието на първите извънредни парламентарни избори през април тази година. Дългия, който и без това е много слаб, смъква 9 килограма, докато се бори с Ковид-19.

Съществувала е реална опасност за живота на Слави. В един момент сатурацията му е била под 80 единици, при норма от 97-98. Трифонов се разболява по време на последната седмица от предизборната си кампания – между 28-ми март и 4-ти април. До този момент той е силно скептичен към пандемията.

Тогава партията му „Има такъв народ“ е сред политическите сили, които открито омаловажават необходимостта от адекватни мерки спрямо вируса и дори критикуват правителството на Бойко Борисов, че въвежда ограничения.

Сред редовните гости на Слави в телевизия „7/8 тв“ е професор Андрей Чорбанов, който е кандидат за депутат от листите на Трифонов. Някои смятат, че именно той е заразил Слави с Ковид-19, тъй като малко преди това той също се разболява тежко и дори стига до болница.

Факт е, че по това време Слави непрекъснато общува с него. Разбира се, възможно е източника да е друг. По това време е третата вълна от пандемията, а Дългия непрекъснато се среща с хора преди вота.

В деня на изборите – неделя, 4-ти април, Трифонов е вече тежко болен. Той всъщност е диагностициран 3 дни преди това – в четвъртък. Състоянието му рязко се влошава и това е причината Слави да не се появи в изборната нощ дори на видео. Вместо това, на личната му страница във Фейсбук е оповестено, че е заразен с Ковид-19 и се възстановява.

Трифонов не е хоспитализиран, но за него се грижи медицински екип в дома му. Той е поставен на обдишваща машина, която му е доставена по спешност, понеже започва да изпитва тежък задух от липсата на кислород. Температурата му не пада под 38 градуса, мъчи го свирена кашлица.

Една от причините да е на границата между живота и смъртта е общото му недобро здравословно състояние. Смята се, че Слави е диагностициран с множествена склероза (МС) – нещо, което той до този момент не в потвърдил официално. Така или иначе, Ковид-19 срива имунитета му и той е подложен на интензивна терапия с медикаменти. Едва в началото на месец май – месец по-късно, той успява да се възстанови от вируса, макар и донякъде.

„Всъщност, Ковид-19 провали политическата кариера на Слави. Той беше неспособен да взима каквито и да било решения няколко месеца и остави всичко в ръцете на Тошко Йорданов. От болестта на Трифонов дойде и тази непоследователност в действията на „Има такъв народ“ и общото усещане за хаос“, коментира човек от екипа, пише „Уикенд“.

Слави сам призна, че е изкарал тежко Ковид-19 в интервю за журналиста Бойко Василев от „Панорама“ от края на август. Трифонов сподели и че се е ваксинирал. Според източник на вестника, това се е случило през лятото след консултация с лекаря му.

Слави Трифонов оцелява на косъм от коронавируса сн. Фейсбук
Слави Трифонов оцелява на косъм от коронавируса сн. Фейсбук

Въпреки че е имал доста антитела, на Слави е поставена ваксината „Модерна“, която се счита за най-подходяща за хора в неговото състояние, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.