Мерилин Монро едва не станала принцеса на Монако (Разкриха най-тайната й любовна история) Преглеждания: 3325

Мерилин Монро и Грейс Кели сн. Уикипедия
0
Оценете този post

Мерилин Монро едва не станала принцеса на Монако

Ако не беше Грейс Кели, днес Монако можеше да се кланя на Мерилин Монро. Най-известната актриса на Холивуд се оказа и най-желаната снаха в княжеството. Само защото принц Рение избрал по-рафинирана красавица, днес Мерилин не е кралица на Монако.

В книгата „Curiosity Stream’s Royals: Keeping the Crown“ се разказва, как Мерилин за малко не станала принцеса в Монте Карло. След Втората световна война принц Рение изпаднал в трудна ситуация. Рискувал да загуби трона на княжеството и придворните му опитали да го уговорят да се ожени за холивудска звезда. Идеята им била по този начин да развият туризма в кралството. Първа в списъка с холивудски знаменитости се оказала Мерилин Монро. Не са известни подробности от срещите между двамата, но се говори, че тя е била поласкана от възможността да стане европейска принцеса. Оказва се обаче, че принц Рение съвсем не е възхитен от тази идея. И е категорично против.

Изследователи на живота на Рение разказват, че кралските съветници предложили на принца да се срещне с актрисата и да я вземе за своя съпруга. В нейно лице виждали решение на много от проблемите на Монако. Рение обаче бил категорично против. Той виждал в Мерилин твърде провокативна и разпусната жена, за да отговори на нуждите на короната. През 1955 година обаче, Рение се среща с друга холивудска принцеса – Грейс Кели. Срещата им е уредена от редактора на списание „Пари мач“.

Мерилин Монро и Грейс Кели сн. Уикипедия
Мерилин Монро и Грейс Кели сн. Уикипедия

Принцът се влюбва в блондинката, но открива в нея и перфектната съпруга на един кралски принц. А Грейс съумява достойно да се представи в ролята си на принцеса. И зашеметява всички. Кралството е спасено, короната също, а двамата с Рение имат щастлив брак чак до 1982, когато умира в пътна катастрофа заедно с дъщеря си Стефани. Иронията е, че Грей намира смъртта си на завоя, който снима и във филма „Да хванеш крадец“. И край който възкликва „Това е раят на света“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.