Меган Маркъл работи от 13-годишна, за да „свързва двата края“ (Вижте какво разкри)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл иска стабилен платен отпуск за родителите в Америка

Меган Маркъл работи от 13-годишна, за да „свързва двата края“. Херцогинята на Съсекс призна, че тя и принц Хари са били много „щастливи“, но и много претоварени след раждането на дъщеря си Лилибет.

Право на платен отпуск

40-годишната херцогиня открехна фрагменти от живота си в писмо до членовете на Конгреса и Сената на САЩ, за правото на платен отпуск на родителите, докато децата им са малки. Маркъл каза, че пише писмото си „като майка“ и „от името на милиони американски семейства“.

Работа от 13-годишна

Съпругата на принц Хари, която е майка на родения в Обединеното кралство Арчи и родената в САЩ Лилибет, заяви, че платеният отпуск трябва да бъде „национално право“. Като аргумент за своето искане Меган посочва колко усилено са работили родителите й и как самата тя започва да работи на 13-годишна възраст.

„През юни съпругът ми и аз се сдобихме с второто си дете. Подобно на много родители бяхме щастливи и претоварени. Не ни се налагаше да правим избор дали да си стоим с детето или да се връщаме на работа.

Не при всички семейства е така обаче. Първите месеци с бебето са толкова важни. Когато бях момиче скаут и моят отряд отиваше на вечеря на голям празник, аз го пропусках и се връщах в салатения бар на „The Old Spaghetti Factory“, защото само това можех да си позволя. Започнах работа в местната млекарница на 13-годишна възраст.

Била съм сервитьорка, детегледачка и още много работи „на парче“, за да свържем двата края“, разказва още тя. Меган разкрива също, че е работила цял живот и е спестявала пари, когато е можела. Но обикновено не са й оставали средства, които да спести. Приходите покривали наема на жилището и газта на колата, предават от life.dir.bg.

Меган Маркъл иска стабилен платен отпуск за родителите в Америка сн. YouTube

Меган Маркъл иска стабилен платен отпуск за родителите в Америка сн. YouTube

„Ако ще създадем нова ера на политики за семейство, нека се уверим, че хората, които стават родители, ще имат стабилен платен отпуск“, завършва Маркъл писмото си до членовете на Конгреса и Сената на САЩ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар