Игра на война? Русия и Китай с демонстрация на сила в Япония, САЩ и Британия се обединиха с Австралия Преглеждания: 532

Русия и Китай в игра на война със САЩ и Англия сн. Ройтерс
0
Оценете този post

Демонстрация на сила или игри на война между Русия и Китай?

Хитовият сериал „Игра на калмари“ е на път да получи своя житейска версия. И то с участието на Русия, Китай, САЩ и Великобритания, както и с Австралия. Държавите през последните дни си устройват военни игри, а ученията помежду им се превръщат в демонстрации на сила. Доста опасни, при това.

Докато светът се бори с пандемията от корона вирус, великите сили мерят силите помежду си. И демонстрациите на мощ са повече от притеснителни, особено предвид местата за тяхното провеждане.

Китай и Русия провеждат съвместни учения в Крим – 40 военноморски кораба, 30 военни самолета и 20 хеликоптера участват в ученията. Последва съвместно учение край бреговете на Япония и в частност край северния остров Хокайдо, което постави Токио моментално в бойна готовност.

Напрежението край Украйна и Япония не е случайно. То е в отговор на новия военен съюз Aukus, създаден от САЩ, Великобритания и Австралия през месец май тази година.

Всичко започна с тестването на новата хиперзвукова ракета на Китай, която бе тествана през август тази година. За нея експертите казаха, че арсеналът на Пекин се увеличава с много по-голяма мощ от всяка, която са предполагали, че имат досега.

Военните учения в Черно море, напрежението край бреговете на Япония и ситуацията в Бенгалския залив, определено предизвикват притеснения в световен мащаб. ЕС към настоящия момент се бори с овладяването на икономическата криза и щетите от пандемията. Двете Америки също имат достатъчно други грижи, за да се противопоставят на действията на Русия и Китай, пише „Дейли мейл“.

Русия и Китай в игра на война със САЩ и Англия сн. Ройтерс
Русия и Китай в игра на война със САЩ и Англия сн. Ройтерс

Северна Корея също продължава с разработването на ядрени оръжия, вместо да прекрати съществуването им. Задава ли се нова световна война? Това е въпрос, в който всички си задават. Напрежението се трупа, но засега великите сили се въздържат от конфликт. Но на фона на пандемията, една нова световна война ще донесе непредвидим изход за всички.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.