Йоанна Темелкова хвърли всички в шаш

Гласувайте за статията

Напоследък тази тенденция набира все по-голяма популярност в артистичните среди

Актрисата Йоанна Темелкова, която влезе в ролята на Лора в хитовия сериал по Нова тв – „Братя“, хвърли всички в шаш.

Тези дни стана ясно, че се е записала в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, за да учи второ висше образование.

Дни след като навърши 35 години, звездата от сериала „Братя” показа в социалните мрежи чисто новата си студентска книжка. Към нея тя добави и няколко свои снимки, правени в най-старото висше училище в страната ни.

Йоанна Темелкова

Напоследък тази тенденция набира все по-голяма популярност в артистичните среди

„Никога не е късно, да знаете. Трябват ви само желание и цел”. Тези думи Йоанна Темелкова адресира към своите последователи. Така и не става ясно обаче каква точно специалност е избрала.

Факт е, че в артистичните среди напоследък е много популярно да се учи магистратура „Литература, кино и визуална култура”.
Много актьори вече са я завършили и нищо чудно Лора от „Братя” да е решила да последва примера им.

„Не се замислям, но истината е, че между 30 и 35 години, нямах търпение да стана на 35. Обичам кръглите годишнини. Сега нямам търпение да стана на 40. Харесвам възрастта, дава ми самочувствие, стабилност, сигурност. Не съм сигурна, че хората от нашата професия се страхуват толкова от възрастта, тъй като тя е движена от опита, който придобиваме през годините.

Тя е категорична, че с напредването на възрастта се доближава до по-дълбоки роли

По този начин се доближаваме до по-сериозни и дълбоки роли, които можем да пресъздадем по-вярно. Това е моята философия. Но иначе за един артист не знам до колко би била удачна някаква естетична корекция. Разбира се има корекции, които са много деликатни и незабележими, но това е въпрос на личен избор“. Така разсъждава Йоанна Темелкова за изборите, които правят хората, свързани със запазване на младостта на екрана.

Йоанна Темелкова е с 19 годишен опит на сцената. Тя споделя, че един от най-трудните моменти в живота й е бил, когато е дошла в София и е започнала работа в театър „София“.

Актрисата твърди, че е имала страхотен късмет след завършването си да отиде да работи в Бургаския театър „Адриана Будевска“. Там тя е изкарала страхотни години, посветени на истинския театър, този, за който винаги си е мечтала.
Завръщането й в София и по-точно динамиката и хаосът на големия град не и се отразяват добре. Чрез сериала „Братя“ и работата й на сцената обаче се взема в ръце.

„Не се чувствам разочарована от театъра, напротив, работих с изключителни хора на сцената, както режисьори, така и актьори. Но усетих, че имам нужда да направя пауза. Тъй като съм актьор на свободна практика от 6 години, това е един доста труден път. Имам късмет да снимам сериала „Братя“ и да продължавам да се развивам, но той ще свърши в един момент и затова имам планове както в театъра, така и свои проекти, които се надявам да реализирам“, споделя актрисата, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар