Проф. Георги Рачев алармира за нахлуването на полярен фронт

Гласувайте за статията

Температурите отново ще се понижат

Климатологът проф. Георги Рачев алармира за нахлуването на полярен фронт.

„Няма особени индикации за тежки и продължителни мъгли. Мъглата задържа мръсотия и ако 2-3 дни се задържи, въздухът би бил много мръсен.
Това коментира пред bTV проф. Георги Рачев по повод качеството на въздуха с идването на студените месеци.

проф. Георги Рачев

Температурите отново ще се понижат

„Антициклонът ще се задържи доста дълго време – до петък“, отбеляза климатологът.
Той потвърди, че тази седмица ще е по-топло. Събота очакваме отново намаляване на температурите. Следващото им покачване ще е другата седмица след вторник, вятърът ще утихне.

Затоплянето ще продължи до събота на обед, когато ще нахлуе въздух с полярен произход. Неделя, понеделник и вторник температурите отново ще бъдат по-ниски, след което идва затопляне. То ще е в последните дни на октомври и първите на ноември“, разкри проф. Георги Рачев.

„На места в края на октомври и началото на ноември ще се радват и на 21 градуса. Процесът ще започне от запад на изток. Във Варна ще закъснее, но и там температурите ще стигне до 21 градуса“, допълва климатологът.

По думите му тази седмица в неделя започва захлаждането. В следващите дни и сутрешните температури вече ще са по-ниски – до 2 градуса.

„До края на месеца и началото на следващия това топло време ще се позадържи. Валежите са малко. Не се очакват големи валежи. По по-високите места е възможно да се появят и първите слани“, заключи той, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар