Не е за вярване какво се случва в bTV

Гласувайте за статията

Редица кадри избягаха в конкурентна медия

Напоследък все повече зрители на bTV се питат какво се случва в медията.

Те така и не могат да намерят отговор на въпроса защо кадри на най-голямата частна телевизия в България продължават да бягат към конкурентната Нова телевизия. Същият въпрос си задават и хора от журналистическата гилдия.

оказва се, че се задават нови трансфери.
Ето и малко направи хронология на битката между двете големи медии и последните промени.

bTV

Редица кадри избягаха в конкурентна медия

Само за няколко месеца подобна смяна направиха 3-ма репортери и 4-ма продуценти (2-ма от „Новините“ и 2-ма от предаванията) на bTV.

Първа повлече крак продуцентът на неделното предаване „120 минути“ с водещ Светослав Иванов – Марта Евтимова. Тя премина в конкурентната Нова тв на по-голям пост. В Нова тв, Евтимова стана изпълнителен продуцент на „Актуални предавания“.

След нея bTV Новините напуснаха почти една след друга младите репортерки Глория Николова и Анна-Мария Конова. И двете отидоха в конкурентната Нова телевизия.

Неотдавна към тях се присъедини трета репортерка от bTV – Ирена Рашева. Тя си е тръгнала след скандал със шефа си Антон Хекимян. Заради нея медията напусна и продуцентът от bTV Новините Константин Караджов, който става Изпълнителен продуцент на Нованюз.
Поводът за светкавичното му напускане е, че Рашева му е годеница.

Наблюдава се сериозно изтичане на кадри напоследък

Преди него друг продуцент от най-голямата медия – Евгений Генчев, също напусна. Той си тръгна от медията след повече от 10 години и се присъедини към екипа на предаването на Лора Крумова „На фокус“ по Нова тв. Там прави своя авторска рубрика.

Припомняме, че Лора Крумова също се трансферира това лято от bTV, където беше продуцент в екипа на Николаос Цитиридис, към Нова тв, където се върна в успешното си амплоа на водещ на предаване.

На този фон зрителите се питат защо репортерът Ивайло Везенков, който никога не се е изявявал в ролята на водещ досега, замени за 3 дни дългогодишната водеща на публицистичното предаване „Лице в лице“ – Цветанка Ризова.

Преди време той самият напусна медията, но след няколко години се върна отново.
Какви са причините толкова много кадри на най-голямата медия да отидат в конкурентната Нова тв за толкова кратко време?
Мнозина се питат дали има повече напрежение под ръководството на Антон Хекимян, който стана новият директор „Новини, актуални предавания и спорт“ от 21 декември 2020, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар