Експерти критикуват начина, по който певицата Адел свали повече от 45 килограма

Трудно е да не забележите колко се е променила Адел през последните две години. Звездата, която преди няколко дни зарадва феновете си с нов албум, е свалила повече от 45 килограма благодарение на интензивните си тренировки. Самата изпълнителка призна, че е толкова пристрастена към физическите упражнения, че може да ги прави по няколко пъти на ден. Медицински експерти обаче предупреждават онези хора, които искат да следват примера на Адел, че такава екстремна физическа активност може да бъде опасна за здравето.

Умерени упражнения

"Умерените упражнения са важен компонент за здравословния начин на живот", казва главният лекар на "WebMD" Джон Уайт. "Но упражненията два или три пъти на ден са твърде много", допълва още той. Експертът също така отбелязва, че твърде честите упражнения могат да намалят имунната функция на организма. "Ако прекаляване във фитнес залата, тялото ви започва да произвежда кортизол", обяснява лекарят. "А повишените нива на кортизол могат да подтиснат способността на имунната система да предотвратява болести".

Без диета

Самата Адел подчертава, че не е прибягвала до специални диети за отслабване. Вместо това, певицата следвала стриктно рутинни кардио и силови тренировки. По настояване на своя треньор Адел увеличила броя на упражненията, въпреки проблемите с гръбначния стълб. Певицата също призна, че упражненията й помагат да се прави със треса. Лекарите обаче съветват да преминете към по-щадящ режим на тренировки, за избегнете проблемите в дългосрочен план. Затова пък Адел се чувства щастлива след развода с бащата на сина си. Пред "Vogue" певицата разказа как е стопила излишните килограми, за развода и как той се е отразил на сина й. "Започнах да тренирам поради тревогата си. На тренировки започнах да се чувствам по-добре. Никога не ставаше дума за отслабване. Ставаше въпрос да стана по-силна, да отделям най-много време за себе си всеки ден без телефон", разказва тя, предават от tialoto.bg. "Аз тренирам два или три пъти на ден", признава изпълнителката пред "Vogue". Денят на Адел започва с вдигане на тежести. Следобед певицата ходи пеша или отива на бокс. Много пъти вечер или през нощта, прави кардио упражнения. Когато прави повече упражнения, някои са по-кратки, за да не се пренатоварва. Певицата тренира под зоркото око на своя треньор. "Нашата цел беше здравето", признава треньорът й Грег Миле. Адел пък признава, че е прекарала повече време с него през последните три години, отколкото с някой друг в живота й. [caption id="attachment_682598" align="aligncenter" width="300"]Лекари разкритикуваха Адел сн. Инстаграм Лекари разкритикуваха Адел сн. Инстаграм[/caption] Адел е категорична, че не е спазвала диета, за да свали излишните килограми. Певицата просто ограничавала конкретни неща, които обичала, но са вредни. "Ако не друго, сега ям повече, отколкото преди, защото тренирам толкова усилено", казва още тя.