Данчо Караджов го закъса много здраво

Данчо Караджов го закъса много здраво
3 (60%) 2 votes

От НОИ го „ощетили” небезпричинно

Рок легендата Йордан Караджов, който е сред най-новите ВИП пенсионери, го закъса много здраво.

Музикантът получава пари за старост от едва 1 година.

Данчо Караджов не крие, че е крайно разочарован от размера на пенсията си. Легендата на група „Сигнал” едва успял да върже 300 лева за своите 43 години на сцена.

Данчо Караджов

От НОИ го „ощетили” небезпричинно

„Тези пари за нищо не стигат. Само за лекарствата за кръвното и диабета”, жалва се Караджов. Всъщност след увеличението от 1 октомври, той не прибира чак толкова символична сума.
До известна степен обаче рокаджията бил обиден от факта, че не са го предложили за пожизнена наградна пенсия. Припомняме, че с такава се сдобиха доста негови колеги.

Данчо Караджов обаче не попаднал и в списъците на Министерството на културата с помощи в размер на 300 или 500 лева за изявени творци, които те ще получават в рамките на 3 години.

От НОИ го „ощетили” небезпричинно. Преди години около него се завихри скандал заради системния му пропуск да си плаща здравните осигуровки. Той беше натрупал големи задължения и беше прескачал вноските в продължение на дълги месеци. Негови колеги от музикалната гилдия подозират, че и с пенсионните осигуровки е действал така. Поради тази причина не могъл да вземе по-прилична пенсия, когато навършил необходимата възраст.

Данчо Караджов отдавна е самоосигуряващо се лице. Той не се води на договор към никоя продуцентска компания, която да му погасява ежемесечно съответните задължения към държавата. Повечето певци у нас, с изключение на тези в чалга гилдията, също са свободни електрони и сами трябва да се грижат за административните си дела.

Мнозина от тях се доверяват на счетоводители, но и така има пострадали, като Силвия Кацарова например. Тя беше лишена от пенсия точно защото финансистът й я прецакал. Вземал й парите, а не внасял нищо. Затова елзетката се задоволява само с инвалидни помощи покрай ТЕЛК-а заради проблемите й с крака, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар to “Данчо Караджов го закъса много здраво”

  1. Невуня

    окт. 19. 2021

    Аман, аман. А фондяаията, а хвалбите с грандиозни концерти

Добавете коментар