Горещи разкрития за първия мъж на Лили Иванова

Горещи разкрития за първия мъж на Лили Иванова
3 (60%) 2 votes

Шведската пенсия му е предостатъчна

Горещи разкрития за първия мъж на естрадната прима Лили Иванова, видяха бял свят.

Оказва се, че рок динозавърът Личо Стоунса (Илия Караянев), прочул се като първият любовник на певицата, прибира три пъти по-голяма пенсия от нейната.

Лили Иванова

Шведската пенсия му е предостатъчна

През юли китаристът навърши 73 години. Той споделя, че живее повече от спокойно с шведската си пенсия, равняваща се на 1 200 евро.
За сравнение бившата му изгора Лили Иванова, макар да е с далеч по-шеметна кариера от него, прибира едва 700 лева от държавата. Тези пари ѝ бяха присъдени едва през 2019 г. Допреди това парите ѝ за старост бяха около стотина лева заради изгорелите в Концертна дирекция документи за стаж.

„За 10 години работа шведите ми дадоха 1200 евро пенсия. Като ме извикаха в НОИ, се оказа, че ще вземам 40 лв. Теглих им една майна и треснах вратата“, разказва рокаджията Личо Стоунса. Разбира се той избрал да получава пенсията от чужбина вместо българската. Навремето и той бил сред потърпевшите от пожара в Концертна дирекция. Занесъл един чувал със снимки от турнетата си с Лили и Емил Димитров, за да докаже къде и колко е работил. Ефект от това му усилие нямало и служителите не признали стажа му. Спасило го двойното гражданство, което имал.

От НОИ му казали, че ще взема 40 лв.

Още преди години взел и шведски документи и когато достигнал пенсионна възраст по техните закони, веднага го уведомили, че ще получава 1200 евро за 10-те години сценична дейност там. Все пак той не останал да живее в скандинавската държава, защото само наемът му там бил 500 евро. Това означава, че няма как пенсията да му стига да покрие всичките си разходи. Така решил да се върне в родината си и да живее повече от спокойно.
Парите го устройвали отлично и работел от време на време, само за удоволствие.

Далеч по-зле финансово е откривателят на Лили Иванова и друг неин любовник – Здравко Радоев.
Композиторът легенда няма една стотинка пенсия, защото не можел да докаже 30 години от творческия си път.

Радоев бил пенсиониран с указ на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци, когато станал на 50 години. Това се случило през далечната 1988 г.
В началото на тази година той попадна във вторите списъци на Министерството на културата с помощи за творци в рамките на 3 години, които така и не бяха гласувани.

Заедно с неговата „олекнаха“ премиите и на Христо Кидиков, Красимир Гюлмезов, Мая Нешкова, Роси Кирилова и много други, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар