Край на алкохола! Забраниха на кралица Елизабет да пие (Вижте защо)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет получи забрана да пие алкохол

Кралица Елизабет сложи край на влечението си към чашката. На 95-годишната кралска особа й е забранено да пие и има нареждане от кралските лекари да се откаже от всякакъв алкохол.

Нейно величество е в добро физическо здраве, но напоследък често е засичана да си пийва „за утеха“. Смърттта на принц Филип доста я разтърси и тя все по-рядко се показва пред обществото.

С напредването на есенната й програма обаче, екипът на кралицата въведе няколко кардинални промени. Елизабет вече може да бъде видяна да носи бастун на публично място. Също така й е забранен алкохола и то под всякаква форма.

„На кралицата беше препоръчано да се откаже от вечерното си питие, което обичайно е мартини“, казва кралския биограф Кейти Никъл. „Това не е голяма работа за нея. Така или иначе тя не пие много, но изглежда малко несправедливо, че е принудена да се откаже от едно от малкото си удоволствия на този етап от живота си.

Самата Елизабет не е особено разстроена от този факт. Според нейни приближени, любимото питие на кралицата е сухо мартини, но с удоволствие пие и по чаша сладко вино след вечеря. Нейната братовчедка Маргарет Роудс наскоро разкри, че дори пие по чаша шампанско преди лягане.

„Нейните лекари просто искат да се уверят, че е възможно най-здрава. И затова алкохолът трябва да изчезне от картинката“, добавя източник пред „Сън“.

За разлика от дъщеря си, кралицата-майка пиеше по чаша джин почти до самата си смърт. Джинът е едно от питиетата и на кралицата, както и шери.

Забраниха алкохола на Елизабет Втора сн. Nara

Забраниха алкохола на Елизабет Втора сн. Nara

За покойната кралица се разказваше, че задължително закусва с шери и джин, обядва с вино и вечеря с мартини и шампанско. И този режим остана непроменен до смъртта й. Предпочитано от принц Чарлз е мартинито, докато принц Уилям предпочита водка с тоник. Кейт е по-традиционна – херцогинята пие уиски при сериозни ситуации, а в останалите ситуации предпочита бяло вино.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар