Д-р Валентин Янев алармира: Вървим на зле!

Гласувайте за статията

Той е категоричен, че COVID зоните са нежизнеспособни

Общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев алармира, че вървим на зле.

„Връща се старото положение, когато почти всеки, прекрачил прага на кабинета ми с температура, е с COVID-19. Вървим на зле!“. Това заяви той пред БНР.

д-р Валентин Янев

Той е категоричен, че COVID зоните са нежизнеспособни

Д-р Валентин Янев подчерта, че при Делта варианта не винаги се губят обоняние и вкус. Именно този факт затруднява допълнително различаването на коронавируса от грипния вирус, който е характерен за сезона.

По думите на д-р Валентин Янев COVID зоните са добре замислени, но късно създадени и лошо функциониращи.

„Тези COVID зони не могат да изпълнят работата, за която са създадени. Трябва да има персонал, да разполагат с рентген, с лаборатория, тестове и лекари. Мои пациенти, които са потърсили помощ в COVID зони, ми казват, че не са получили такава.

Пак работата ще трябва да я свършим ние, личните лекари. COVID зоните са нежизнеспособни – трябва да работят, а не само на хартия. Аз не съм усетил облекчение от съществуването им.“
общопрактикуващият лекар бе категоричен, че безплатно лечение и лекарства в COVID зоните няма и пациентите си плащат всичко.

„Ако тези хора минат през моя кабинет, аз мога да им направя безплатно рентген и да им пусна безплатно тест, когато подозирам коронавирус, но дали това става в COVID зоните – не. Т.е. идват пак при нас“.

Лекарят изрази съжаление и от факта, че в България се допусна антиваксърски и конспиративни настроения да вземат връх и да разколебаят огромна част от хората да се ваксинират.

„Трябва да се въведе задължително ваксиниране на определени групи хора, работещи в структуроопределящи отрасли и свързани с националната сигурност. Възрастните и хронично болните хора трябва да бъдат максимално стимулирани да се ваксинират“, заключава той, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар