Проф. Георги Рачев: Снегът ни застига, а циганското лято…

Гласувайте за статията

Падналите дървета няма да бъдат единични случаи

Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира, че скоро снегът ни застига.

„Изведнъж влязохме много рязко в студ тази есен. Но има и лъч надежда. Две седмици ни беше и ще ни бъде много студено, но няма място за отчаяние“. Това заяви пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

проф. Георги Рачев

Падналите дървета няма да бъдат единични случаи

„Петрич и Сандански преживяха една мощна лятна буря, което не е специфична за октомври. Тези бури се пренесоха в Одринска Тракия. Днес има вероятно да видим малко слънце. След това идва новият средиземноморски циклон. Въпросът е колко на юг ще мине. Валежите ще бъдат много сериозни. До събота и неделя непрекъснато ще вали”, предупреди специалистът.

Четвъртък и петък ще падне долната граница на снеговалежа до 1000 метра. В проходите „Петрохан”, „Витиня” и „Шипка” шофьорите трябва да са много внимателни, ще бъде лошо за шофиране. Падналите дървета няма да бъдат единични случаи”, добави той.

„От понеделник започва едно бавно, мъчително затопляне в София, за да стигнем 15-16 градуса в четвъртък, петък, събота. В петък ще видим дали това ще се осъществи в пълната си мощност. Нищо чудно това да се окаже циганското лято.

26 октомври – Димитровград – над 20 градуса в Югоизточна България, 18-19 градуса в Северна България. От следващата неделя – цяла седмица топло и хубаво време”, прогнозира проф. Рачев.

По думите му засега слани няма да има, за ниската част, и минусови температури не се очакват, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар