Една принцеса на 14! И София Испанска влиза в управлението на държавата (Снимки)

Една принцеса на 14! И София Испанска влиза в управлението на държавата (Снимки)
5 (100%) 1 vote

София Испанска влиза в управлението на страната

Тя е само на 14, но вече се подготвя за тежката отговорност да подкрепя тази, която ще носи короната на Испания. Инфанта София, сестра на престолонаследничката на кралството пое поредния си официален ангажимент тази седмица.

Докато принцеса Леонор се подготвя да бъде кралица на страната, като се обучава в интернат в Уелс, Англия, сестра й София се учи да й помага и да я замества, когато е необходимо.

Тъй като крал Фелипе държи и двете му дъщери да владеят перфектно не само тънкостите на кралския протокол и етикет, но и на управлението на държавата, не само Леонор взима участие в кралските събития. Предполага се, че сестра й София също ще бъде включена в управлението на страната поради което редовно й се налага да се включва в кралски ангажименти.

Крал Фелипе преди дни отбеляза Националния ден в Мадрид, а дъщеря му го придружи по време на срещата. За събитието София бе облечена в бяла рокля с дълги ръкави и сандали, докато Летисия носеше светлосиня рокля със средна дължина. Интересното е, че след парадния преглед на армията, малката инфанта взе участие в срещите на родителите си с министъра на труда Йоланда Диас и с вицепремиера Надя Калвино.

По-късно Летисия и София се срещнаха и с премиера Педро Санчес. Решението на кралската двойка да въведе и по-малката си дъщеря в обществения живот предизвика немалко спекулации.

София Испанска също влиза в управлението на страната сн. Инстаграм

София Испанска също влиза в управлението на страната сн. Инстаграм

Според някои слухове крал Фелипе държи дъщерите му да могат да се справят с управлението на страната, ако някога се наложи София да поеме ръководството на държавата по някаква причина. И от сега я въвежда в отговорностите. Самият той успешно изключи сестрите си от кралския протокол, особено след като едната бе обвинена в злоупотреба с обществено положение и данъчни измами. И въпреки че не се очаква София да стане кралица, явно кралската двойка предпочита да се застрахова.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар