Пол Маккартни: Джон Ленън искаше да сложи край на „Бийтълс“, не аз! (Още признания)

Гласувайте за статията

Джон Ленън искал разпускането на „Бийтълс“, а не Пол Макартни

Пол Маккартни проговаря за най-голямата драма около „Бийтълс“ – а именно – раздялата на групата. Въпреки че години наред е сочен за виновник за разпада, днес 80-годишния музикант разказва друго. По думите му, не той, а Джон Ленън е сложил край на съществуването на бандата. И днес най-после смята, че трябва да каже истината пред света.

Легендата разказва, че Маккартни едностранно разпуска групата през 1970 г., когато отговаря на въпрос на репортер, твърдейки, че „Бийтълс“ вече не съществуват. Той беше обвинен и в подкопаване на единството на групата, призовавайки адвокатите да разрешат споровете им. Това е тежест, с която се бори оттогава. „Трябваше да живея с това, защото хората го видяха по този начин. Всичко, което можех да направя, е да кажа„ не “, признава той в тв интервю.

Маккартни каза на интервюиращия го Джон Уилсън, че Ленънм вижда решението си да напусне като „доста вълнуващо“ и „като развод“. „Другите членове“, добавя той, „останаха да събират парчетата“.

Объркване относно причинителя на разпадането възникна, когато новият мениджър на групата, Алън Клайн, им каза да мълчат за разпадането, докато сключват някои бизнес сделки. „Трябваше да се преструваме няколко месеца“, каза Макартни пред Уилсън. „Беше странно, защото всички знаехме, че това е краят на „Бийтълс“, но не можехме да си тръгнем.“ В крайна сметка Макартни се ядосва от ситуацията и „пуска котката от торбата“, защото „ми беше омръзнало да я крия“.

Пол Маккартни със свои разкрития за разпада на Бийтълс сн. Интернет

Пол Маккартни със свои разкрития за разпада на Бийтълс сн. Интернет

Припомняйки си атмосферата от онова време и „несигурното“ влияние на Клайн, Маккартни каза: „Тогава нямахме никакви изяви и беше ужасно. Всичко беше наопаки на онова, което бяхме. Ние бяхме музиканти, които не се срещаха с хора“, казва той. Според него раздялата става неизбежна, защото Джон „искаше да вземе един спален чувал и да прекара една седмица в Амстердам за мир. Не бихте могли да спорите с това“, казва той, но е категоричен, че не види Йоко Оно за разпада.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар