Изненадващи данни за еврото и българите

Гласувайте за статията

Ето какво показват резултатите

Проучване разкри какви са нагласите на българина за еврото. То е извършено от агенция „Тренд“ и отчита, че 58% от българите не подкрепят въвеждането на еврото.

Проучването е изготвено специално за финансовия форум NEXT DIFI 2021. Анастас Стефанов, който е управител на агенцията, представи данните.

То е проведено през септември 2021 година. Резултатите от него сочат, че едва 21% от българите подкрепят въвеждането на еврото. 21% от сънародниците ни са дали отговор, че не могат да преценят.

Сред въпросите са и такива за последиците от неговото приемане като национална валута.

Относно повишаване на цените в България след въвеждането на еврото, 71% от сънародниците ни са на мнение, че това ще се случи.

Около 65% от анкетираните считат, че държавата не предоставя достатъчно информация за последиците от приемането на еврото.

Почти такъв процент счита, че страната ни ще се интегрира по-добре в ЕС след приемането на единната валута. Около 40% са на мнение, че отражението ще е по-скоро негативно.

Едва 15% считат, че това ще доведе до намаляване на лихвите по кредитите, но 46% са на противоположното мнение. А 39% не могат да преценят какво отражение ще даде приемането на еврото върху лихвите по кредитите, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар